پایان نامه مقایسه سلامت روانی دانشجویان علاقه مند به موسیقی راک و پاپ

پایان نامه مقایسه سلامت روانی دانشجویان علاقه مند به موسیقی راک و پاپ پایان نامه مقایسه سلامت روانی دانشجویان علاقه مند به موسیقی راک و پاپ

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1033 KB

تعداد صفحات : 169

بازدیدها : 318

برچسبها : پایان نامه روانشناسی موسیقی سلامت روان

مبلغ : 7200 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه ارشد مقایسه سلامت روانی دانشجویان 30-20 ساله علاقه مند به موسیقی راک و علاقه مند به موسیقی پاپ

پایان نامه ارشد مقایسه سلامت روانی دانشجویان 30-20 ساله علاقه مند به موسیقی راک علاقه مند به موسیقی پاپ در 5 فصل کامل همراه با نمودارها و جداول و منابع پایانی

چکیده:

سلامت روانی نقش بسزایی در افراد دارد و عوامل بسیاری در بهبود سلامت روانی و یا کاهش آن دخیل هستند یکی از عوامل مهمی که امروزه بحث در مورد آن بسیار است موسیقی است.

موسیقی انواع بسیاری دارد که هر شکل و نوع از آن علاقه مندان خاص خود را دارد انواع موسیقی مانند پاپ، راک، رپ، کلاسیک و ... هر کدام ریتم و مضامین خاص خود را دارد و افراد با توجه به روحیات خود به سمت یک یا چند نوع از انها گرایش پیدا می کنند.

با توجه به نقش مهم موسیقی بر سلامت روانی و همچنین تنوع بسیار اشکال مختلف موسیقی، پژوهشی را در رابطه با مقایسه سلامت روانی دانشجویان علاقه مند به موسیقی پاپ و علاقه مند به موسیقی راک را انجام دادم تا متوجه شوم که آیا تفاوت معناداری بین سلامت روانی آنها دیده می شود یا خیر برای تعیین سلامت روانی آنها از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) استفاده شد و سپس به وسیله آزمون t مستقل میانگین سلامت روانی آنها مورد آزمون قرار گرفت و نتیجه بدست آمده فرضیه پژوهش را رد و تفاوت معناداری را بین آنان نشان نداد این نتیجه با نتایج پژوهشهای دیگر مورد بررسی قرارگرفت و نشان داد که موسیقی و شکل و نوعی می تواند اثرات مثبتی روی افراد داشته باشد.

موسیقی و سلامت روان

مقدمه:

هنر در طول تاریخ وسیله ای برای سازگاری، انعطاف، خلاقیت، عشق و دوستی و آرامش مردم بوده است.

در میان هنرها، موسیقی به دلیل داشتن انرژی، تحرک و جاذبه ذاتی، بسیار نافذ بوده وبه طرز فوق العاده ای بشر را به خود مشغول کرده است.

در تمام زوایای زندگی در هر برنامه فرصت و فراغتی موسیقی به شکل حضور دارد و چاشنی برنامه ها و یا همراه آنهاست.

اما با وجود استفاده های فراوان و رواج زیاد، عموم از واقعیت آن اطلاعات کافی ندارند و کمتر از آنچه مصرف می کنند وبه آن می اندیشند و از ضرورت و کیفیت آن می پرسند این وظیفه انسان امروزی است که بداند چه مصرف می کند و آنچه که مصرف می کند چه کیفیتی دارد و نیاز واقعی به آن چه قدر است و چگونه باید از آن استفاده کند طبیعی است که باید مطالعه کند، بخواند بحث و گفتگو کند و برای افزایش اطلاعات آموزش ببیند و به اندازه کافی موسیقی بشنود.

موسیقی یکی از ابزارهای تربیتی و اثرگذار زندگی معاصر است و هر کس ناگزیر به شکلی از آن استفاده می کند.

پس فهم آن نیز جزء آموزش فکری مردم و از جمله وظایف آموزش و پرورش هر کشوری است.

موسیقی مانند یک زبان مکالمه و به دلیل همگانی بودن و نیاز عمومی به آن در واقع نوعی زبان مادری و درونی بشر است زبانی که هر روز به صورت های مختلف، کلمه ها و مفاهیم آن را می شنویم و حس می کنیم.

شایسته آن است که قواعد اجزا و ترکیب و ارکان این زمان رایج را بشناسیم و با فهیم و درایت به دنیای زیبا، تصور الهام های آن وارد شویم و زیبایی، تجربه های عرفانی و الهی و سید روحی آن را احساس کنیم.

موسیقی نیازی فیزیولویک، ذهنی، احساسی، اجتماعی و فرهنگی در زندگی انسان است و از طریق این نیازها ریشه ای گسترده در تار و پود زندگی بشر پیدا کرده است موسیقی رابطه زیستی و فیزیولوژیک، مغز آدمی دارد رقیم، محرک بیولوژیک و ملودی مولد لذت، خوشی و خیال انگیزی است به این دلیل کوچک ترین کنش رتیمیک و نوای موزون روح و جسم را بر می انگیزد و تحریک می کند.

موسیقی نیازی شناختی است با توجه به موسیقی دنیایی ارزیابی ها رمز و راز صوت ها هماهنگی و وحدت اجزا و ارضای خیال انگیزی ها گشوده می شد و ذهن از ورود به تصورهای تازه، الهام و خلق افکار جدید لذت می برد.

اما موسیقی بیش از هر چیزی نیازی عاطفی و احساسی است موسیقی سیستم عواطف (لیمبیک) مغز را به سرعت تحریک می کند و به تحریک احساسی و فرافکنی حالت های درونی و هم حسی منجر می شود و در بسیاری از مواقع زندگی که کلام و بیان پاسخگو نیست، می تواند موجب همدردی و هم حسی شود و از همه مهم تر احساس ها را وسعت بخشد.

همچنین موسیقی نیازی اجتماعی است و همبستگی در ذات مطبوع آن وجود دارد هر جا موسیقی جاری است گروهی در کنار هم و گردهم جمع اند زیرا موسیقی به راحتی می تواند احساس ها و بیان مشترکی را در جمع به وجود آورد و نیروی عمومی را بر انگیزد موسیقی نیروی همدلی است به همین خاطر قدرت وحدت و پیوستگی دارد واز ان می تواند در تفاهم اجتماعی و سلیقه ملی بهره جست و صحبت و همدلی را در جامعه تقویت کرد.

2-1 موضوع تحقیق:

مقایسه سلامت روانی دانشجویان 30-20 ساله علاقه مند به موسیقی راک علاقه مند به موسیقی پاپ.

3-1 متغیرهای پژوهش:

متغیرهای مستقل : علاقه مندی به موسیقی راک وعلاقه مندی به موسیقی پاپ

متغیر وابسته: میزان سلامت روانی

4-1 بیان مسئله:

آیا بین سلامت روانی افرادی که در الویت اول علاقه مند گوش دادن به موسیقی راک هستند وافرادی که در الویت اول علاقه مند به موسیقی پاپ هستند تفاوت وجود دارد؟

5-1فرضیه پژوهش

بین سلامت روانی افرادی که در الویت اول علاقه به گوش دادن موسیقی راک دارند وآنها که در الویت اول علاقه به گوش دادن موسیقی پاپ دارند تفاوت معنادار وجود دارد.

6-1هدف پژوهش

موسیقی در همه جا شنیده می شود در خانه ها، محل های کار، در ماشین ، بیمارستان ها، مدرسه ها، آموزشگاه ها و نیایشگاهها و هر حالی دیگر به گوش می رسد موسیقی در خانه شور و نشاط، آرامش و ادراک و فرصتهایی برای رفع خستگی به وجود می آورد موسیقی در مدرسه ها و دانشگاه ها به عنوان درس آموخته می شود که درک از محیط و زیبایی و کشف احساس و فکر را ارتقا می بخشد موسیقی در بیمارستان ها و مراکز درمانی شنیده می شود تا احساس راحتی، خوشی، سلامتی و ارتباط به وجود آورد و بیماری بهتر تحمل شود موسیقی در توان بخشی ها برای تقویت مهارت ها به کار می رود.

موسیقی آرام بخش در معابد، عبادتگاهها و نیایشگاهها و کلیساها شنیده می شود تا اثر افکار و تمرین های روحی و تمرکزی و احساس معنوی بهتر القا شود موسیقی اوقاتی لذت بخش، شور و نشاط و وسیله ای برای تخلیه هیجان کودکان و جوانان و فرصتی برای یادآوری خاطرات سالمندان و زمینه ای برای الهام و کشف اهل تفکر و واقهه است.

با توجه به مطالب گفته شد و وجود موسیقی در همه جا و اثرات آن برروی ادراک و احساسات و عواطف و افکار هدف این پژوهش بررسی و مقایسه اثر دو نوع موسیقی پاپ و راک بر روی سلامت روانی افراد می باشید تا متوجه شویم که آیا نوع موسیقی که افراد به آن علاقه دارند و روزانه به آن گوش می دهند بر روی سلامت روانی آنها اثر می گذارد یا خیر قابل توجه است که بدانیم موسیقی پاپ موسیقی ساده و قابل درک است که عموم مردم به آن گوش می دهند و موسیقی راک از انواع موسیقی های هیجانی است که بعضی به طور افراطی به آن گوش می دهند.

هدف دیگر در این پژوهش بررسی راه های استفاده مناسب از موسیقی در جهت سلامت روانی بیشتر می باشد و اینکه آیا افرادی که به موسیقی با نوع خاص که در اینجا موسیقی راک مد نظر می باشد و بیشتر به صورت آهنگهایی با رقم های هیجانی اجرا می شود و علاقه مند هستند از سلامت روانی پایین تری نسبت به افرادی که به موسیقی های عامه پسند علاقه مندند برخوردارند و یا خیر این نوع خاص از موسیقی تأثیری بر روند سلامت روانی آنها داشته یا خیر؟

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید