دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 115 KB
تعداد صفحات : 95
بازدیدها : 364
برچسبها : اعتقادات دینی شادی و نشاط
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی پایان نامه جهت دریافت کارشناسی روانشناسی بالینی با عنوان ارتباط شادی و نشاط با اعتقادات دینی در دانشجویان
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ارتباط شادی و نشاط با اعتقادات دینی در دانشجویان دانشگاه آزاد می باشد . جامعه آماری این پزوهش کلیه دانشجویان زن و مرد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد می باشد نمونه شامل 50 نفر از دانشجویان روانشناسی که با روش نمونه گیری به صورت تصادفی انتخاب شدند . برای بررسی و جمع آوری داده ها از پرسشنامه شادی و نشاط و اعتقادات دینی استفاده شده است نتایج در بررسی شادی و نشاط در دختران و پسران بدست آمد تفاوت معناداری در نمرات شادی و نشاط در بین مردان و زنان وجود ندارد و مردان نسبت به زنان شادی و نشاط کمتری دارند .
اهداف پژوهش
هدف کلی
بررسی رابطه گرایشات مذهبی با شادکامی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اردبیل
اهداف جزئی
1-بررسی اعتقادات مذهبی مثبت با شادی و نشاط در بین دانشجویان دختر و پسر
2-بررسی اعتقادات مذهبی منفی با شادی و نشاط در بین دانشجویان دختر و پسر
3-تفاوتاعتقادات مذهبی در بین دختران و پسران
4-تفاوت شادی و نشاط در بین دختران و پسران دانشگاه آزاد واحد اردبیل
یکی از نخستین دانشمندانی که در زمینه ی روانشناسی دین به بررسی پرداخت، ویلیام جیمز بود.جیمز سلسله سخنرانی های خود را با عنوانتنوع تجارب مذهبی در سال 1902 منتشر کرد.
این نوشتارها هنوز هم نقطه عطفی برای هر گونه بررسی دینی به شمار می روند، او کوشید به مذهب مفهومی کاربردی بدهد جیمز بر اساس همین مفهوم تعریف زیر را از مذهب ارائه دارد:
مذهب عبارت خواهد بود از تجربه و احساس رویدادهایی که برای هر انسانی در عالم از آن عالم غیب و نامحسوس دریافت می کند .
اسلام برنامه سالم سازی است این سلامت در سایه تسلیم در برابر مشیت الهی و اجرای دستورات و قوانین حیات بخش او به دست می آید. بنابراین بدیهی است که همه قوانین، مقررات و برنامه های اسلام، راه را برای آرامش چنان و سلامت روان انسان و تحقق خلیفه الله بودن او، هموار و آماده می سازد.
در بین تمام برنامه ها و قوانین اسلام، نماز از جایگاه والایی برخوردار است و در آیات مختلف مستقیماً به نقش آن در آرام سازی درون، شفابخشی قلب و شادابی روح و روان اشاره شده است از جمله در سوره طه آیه 14 (اقم الصلوه لذکری) و سوره رعد آیه 28 (اَلا بِذکرِ اللهِ تطمئنُ القلوبُ).
نماز انسان را از زشتی ها و منکرات باز می دارد و هنگامی که در نبرد زندگی همه امیدها بر باد می رود وقتی که دنیا به آدمی پشت می کند، احساسات مذهبی است اندرکار شده در اندرون ما چنان شور و هیجانی بر پا می سازد که ما را جوان نموده و زندگی درونی ما را که تیر و تار شده بود دگرگون می سازد.
مذهب عبارت است از اعتقاد به اینکه یک نظم نامرئی در میان چیزهای این جهان هست و بهترین کار برای ما این است که خود را با این نظم هماهنگی دهیم (دین و روان جیمز).
ویلیام جیمز: عشق و نیروی مذهبی منجر به وقار سنگینی و صبر و شکیبایی و اعتقاد و اطمینان در فرد می شود و احساسات مذهبی در نزد هر کس که باشد نیروی روز افزونی در کار و زندگی او وارد می سازد و هنگامی که در نبرد زندگی همه ی امیدها بر باد می روند و به آدمی پشت می کند احساسات مذهبی دست به کار شده و در مکتب اسلام تکامل شخصیت در افزایش خود اگاهی و شناخت عقلانی است که در انتها آرامش و اطمینانی به انسان می بخشد که این اطمینان وجه تسمیه عالی ترین مرحله تکامل شخصیت یعنی نفس مطمئنه است.
اگر نیرویی برای تحمل پیش آمدها لازم باشد، در اثر دعا و نماز به دست می آید،هر گونهدعا و نمازی نشانه این اعتقاد است که با ارتباط با خداوند نیروی ملکوتی که غذای روح می باشد ...
فهرست مطالب
فصل اول مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف پژوهش
هدف کلی
اهداف جزئی
فرضیه ها
تعاریف نظری و عملیاتی
فصل دوم شادکامی
تعریف مذهب
مقدمه
تاریخچه شادکامی
تئوری های شادکامی
دیدگاه های مربوط به شادکامی
دیدگاه های تکاملی در مورد موانع شادکامی
عوامل موثر بر شادکامی
همبسته های شادکامی
انواع شادکامی
ویژگی ها و صفات شخصیتی و شادکامی
سلامت روانی و شادکامی
ارزش ها و شادکامی
فرهنگ و شادکامی
شادکامی و اهداف
شادکامی و نیازها
تاثیر ها و فواید شادکامی
باورهای دین و مذهب و تعاریف ان
تعریف دین
مذهبی بودن و سلامت روان
نظریه ها و نظریه پردازان در روانشناسی دین
عوامل موثر بر دیندار بودن فرد
رفتار مذهبی از دید روانشناسان
تاریخچه بررسی های روان شناختی رفتار مذهبی
پیشینه پژوهش
فصل سوم روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه و روش پژوهش
ابزار پژوهش
پرسشنامه جهت گیری مذهبی آلپورت
پرسشنامه شادکامی آکسفورد
روش اجرا
تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم
بخش اول : آمار توصیفی
بخش دوم آمار استنباطی
فصل پنجم نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
خرید و دانلود آنی فایل