تحقیق عوامل اجتماعی موثر بر رضایت از زندگی زناشویی زنان

تحقیق عوامل اجتماعی موثر بر رضایت از زندگی زناشویی زنان تحقیق عوامل اجتماعی موثر بر رضایت از زندگی زناشویی زنان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 212 KB

تعداد صفحات : 85

بازدیدها : 342

برچسبها : رضایت زناشویی زندگی زناشویی عوامل اجتماعی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و پروژه تحقیقاتی بررسی و شناخت عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زنان متاهل مشکین شهر

هدف اصلی پایان نامه حاضر بررسی و شناخت عوامل اجتماعی موثر بر میزان رضایت از زندگی زناشویی می باشد و اهداف فرعی تحقیق؛ بررسی و شناخت رابطه بین، پایگاه اجتماعی خانواده، سطح درآمد خانواده، میزان تحصیلات زنان ، وضعیت اشتغال زنان و میزان توافق ارزشی زن و شوهر با میزان رضایت از زندگی زناشویی (متغیر وابسته) می باشد.

بیان مسئله

اختلافات زناشویی و طلاق جز آسیب های حاد جامعه به شمار می رود و پژوهشگران طلاق را در زمره فشارهای روانی شدید (رتبه اول از نظر شدت) ارزیابی کرده اند و آن را جز رویدادهای فشارزای زندگی رتبه بندی کرده اند.

علی رغم اینکه آمار طلاق در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین تر است. اما صرفا آمار پایین طلاق نمی تواند توجیه منطقی در باب بالا بودن سلامت بهداشت روان خانواده و سازگاری زناشویی بین زوجین باشد چرا که در برخی کشورها، از جمله ایران بخاطر مسائل فرهنگی، سنتی و حتی قانونی، طلاق به سادگی امکان پذیر نیست. پس اگر در جامعه ای آمار طلاق ناچیز باشد، الزاما به معنای ازدواج های موفق و رضایت زناشویی نیست. بسیاری از زوج ها در خانواده هایی زندگی می کنند که طلاق روانی برآن حکمفرماست. بنابراین بررسی همه عوامل موثر بر رضایت زندگی زناشویی در مسیر کاهش نا آگاهی های زوجین در ارتباط با یکدیگر و کاهش نارضایتی های مختلف ناشی ار عوامل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و . . . رهنمون می شود.

در سال های اخیر احساس امنیت و آرامش و روابط صمیمانه میان زن و مرد به سستی گراییده و سطح رضایت زناشویی کم شده است. در مورد رضایت از زندگی زناشویی زنان در شهر مشکین شهر تاکنون مطالعات مدونی انجام نشده است و با توجه به گذار انواع خانواده ها از گسترده به هسته ای، سطح استقلال زنان در زندگی بیشتر شده است. از آنجا که در مورد دیدگاه ها و انتظارات زنان شهرستان مشکین شهر از زندگی اطلاع دقیقی در دست نیست، بنابراین با توجه به اهمیت و نقش رضایت از زندگی در روابط بین زوجین و با توجه به نتایج پژوهش های مختلف در این زمینه لزوم توجه و بررسی این متغیر در جهت کاهش اختلافات و تعارضات خانوادگی و افزایش رضایت در روابط زناشویی احساس می شود. بنابراین این پژوهش درصدد است عوامل اجتماعی مرتبط بر رضایت از زندگی زناشویی در بین زنان متاهل شهرستان مشکین شهر را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. تا به این سوال پاسخ دهد که آیا بین عوامل اجتماعی (پایگاه اجتماعی، اشتغال، تحصیلات، میزان درآمد) با میزان رضایت از زندگی زناشویی ارتباط وجود دارد؟

عوامل مؤثر در رضایت زناشویی

سن پایین در ازدواج، خشونت در خانواده اصلی، الگوهای منفی تعامل و اسناد منفی جزء عواملی است که بر رضایت زناشویی تأثیر گذار است. سطح تحصیلات، درآمد و نژاد نیز بر رضایت زناشویی تأثیر دارند. درآمد بیشتر منجر به رضایت بیشتر می شود به نظر می رسد داشتن فرزند تأثیر منفی در رضایت زناشویی دارد. هلر و واتسون دریافتند که بین رضایت شغلی و رضایت زناشویی رابطه مثبتی وجود دارد.

برادبری و فینچام و عوامل مؤثر در رضایتمندی زناشویی را به 2 دسته تقسیم کرده اند:

الف) فرآیندهای میان فردی که بین زوج ها اتفاق می افتد و شامل رفتارهای تعاملی، مهارتهای ارتباطی، سبک های حل مسئله و تعارض، کوشش های مقابله ای، میزان عشق میان زوج ها، کیفیت رابطه جنسی، اهداف مشترک، توافق در مسائل مذهبی و اعتقادی، سبک دلبستگی زوج ها، آداب خانوادگی همکاری در مراقبت از نوزاد، صمیمت، تعهد، شناخت، عاطفه، الگوهای رفتاری، حمایت اجتماعی، خشونت، استرسهای زندگی، اسنادهای ناسازگار و تغییر منفی رفتار همسر است.

ب) محیطی که زوجها در آن زندگی می کنند، یعنی اوضاع و موقعیتی که احتمالاً برای زوجها مهم و جالب توجه است. محیط های مرتبط با رضایتمندی زناشویی عبارتند از: 1) فرزندان 2)تاریخچه زندگی ویژگی های همسر و خانواده اصلی زوجها، 3) فشارهای زندگی و انتقال ها (مراحل گذر).

سازگاری زناشویی

سازگاری زناشویی وضعیتی است که آن زن و شوهر در بیشتر مواقع احساسی ناشی از خوشبختی و رضایت از همدیگر دارند. روابط رضایت بخش در بین زوج ها از طریق علاقه متقابل، میزان مراقبت از همدیگر و پذیرش و تفاهم یکدیگر قابل سنجش است. در واقع رضایت زناشویی یک ارزیابی کلی از وضع فعلی ارتباط ارائه می دهد. برای تعیین و نشان دادن میزان شادی و میزان پایداری رابطه، یکی از رایج ترین مفاهیم، رضایت و سازگاری زناشویی است. سازگاری زناشویی به صورت خودکار ایجاد نمی شود، بوجود آمدن آن نیاز به تلاش زوجین دارد. معمولاً سال ازدواج از نظر سازگاری بسیار ناپایدار بوده و بیشترین خطر را برای ناسازگاری و طلاق دارد.

آنچه در ازدواج مهم می باشد، سازگاری زناشویی و رضایت از ازدواج است. سازگاری زناشویی برون سازی زن و شوهر با یکدیگر، در هر مقطعی از زمان است و فرایندی است که در طول زندگی زن و شوهر بوجود می آید؛ زیرا لازمه آن انطباق سلیقه ها، شناخت صفات شخصیتی، ایجاد الگوهای مراوده ای است. سازگاری زناشویی بر بسیاری از ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسانها تأثیر می گذارد. در واقع سنگ زیر بنای عملکرد خوب خانواده است و نقش والدینی را تسهیل می کند، عمر زن و شوهر را زیاد می کند، باعث افزایش سلامتی، توسعه اقتصادی رضایت بیشتر از زندگی، کاهش مشکلات روانشناختی، مدیریت بهتر تعارض، مهارت های بهتر ارتباطی و حل مسئله مهارت های بهتر حل تعارضات می شود. مطالعات نشان می دهد که سازگاری زناشویی به سازگاری کلی فرد کمک می کند؛ یعنی همسرانی که از سازگاری زناشویی بالایی برخوردارند، عزت نفس بیشتری دارند و در روابط اجتماعی سازگارترند. سازگاری زناشویی نتیجه ی فرآیند زناشویی و شامل عواملی مانند ابراز محبت و عشق همسران، احترام متقابل، روابط جنسی، تشابه نگرش و چگونگی ارتباط حل مسئله است.

این تحقیق در سه فصل (فصل اول کلیات تحقیق، فصل دوم ادبیات تحقیق و فصل سوم روش شناسی تحقیق) و دارای منابع درون متنی می باشد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید