دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 12042 KB
تعداد صفحات : 233
بازدیدها : 490
برچسبها : سلامت سازمانی تعهد سازمانی پایان نامه مدیریت
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه درجه کارشناسی ارشد علوم تربیتی - مدیریت آموزشی (M.A) موضوع بررسی رابطه بین سلامت سازمانی و تعهد سازمانی مدارس راهنمایی دخترانه دولتی شهر تهران از دیدگاه دبیران بصورت جامع در 5 فصل همراه با منابع و پیوستها
چکیده تحقیق
در این پایان نامه به دو ضرورت اصلی در سازمانها که امروزه از جمله مسائل مهم به شمار می رود، یعنی سلامت سازمانی و تعهد سازمانی در مدارس راهنمایی دخترانه دولتی از دیدگاه دبیران در سال 87-86 پرداخته شده است.
فرضیۀ اصلی تحقیق بررسی رابطه بین سلامت سازمانی و تعهد سازمانی در مدارس راهنمایی دخترانه دولتی از دیدگاه دبیران در سال 87-86 است.
هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین سلامت سازمانی و تعهد سازمانی در جامعه آماری و ارائه پیشنهادها و راهکارهایی جهت بهبود امور مدارس به مسئولان آموزش و پرورش
جامعه تحقیق عبارت بود از : کلیه ی دبیران مقاطع راهنمایی شهر تهران که ازاین جامعه به حجم 8500 نفر، نمونه ای با حجم 380 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعیین و به صورت نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب شد
برای جمع آوری اطلاعات از سه نوع پرسشنامه مشخصات فردی، سلامت سازمانی وتعهد سازمانی استفاده شد.
این تحقیق از نوع توصیفی بوده که از روش همبستگی استفاده شده است.
ضرورت و اهمیت تحقیق:
آموزش و پرورش که دارای هدفهای معنوی و اقتصادی است و سعی دارد که فرد را در تحقیق آن هدفها به فعالیت نهادی وا دارد، امروزه در بیشتر جوامع از اهمیت خاصی برخوردار است اهمیت عمده نهاد آموزش و پرورش در نقش اجتماعی آن است که با توجه به سازندگی فرد، در آماده نمودن او جهت زندگی در میان انسان ها نیز همت گماشت، این نقش با دادن یک سری از دانستنی ها ناشی شده از فرهنگ جمعی بر فرد، برآورده می شود و بدین نحو، تعلیم و تربیت ضمن دادن آمادگی به شخص جهت رفع نیازهای مادی و معنوی خود، در کمک به مرتفع ساختن حوائج جمعی نیز او را آماده می سازد.
پس آموزشگاه که به منزله رکن اساسی سازمان تعلیم و تربیت رسمی در تحقق هدف های مذکور کوشش می کند امروزه به عنوان مهمترین عوامل ایفاگر نقش انسان سازی به شمار می رود و به عنوان یک واقعیت اجتماعی، ارتباطی مستمر با جامعه پیدا می کند.
در مسیر تحول و توسعه جوامع به خصوص جوامع صنعتی نقش نیروهای انسانی واجد تعلیم و تربیت صحیح و متخصص بسیار زیاد بوده است و آموزش و پرورش پویا و سالم نقش کلیدی در پرورش این نیرو ها را دارا است.
سلامت به معنای فقدان بیماری و نارسایی به طور معمول در یک ارگانیسم (موجود زنده) مطرح می شود که به زعم ماتیو مایلز صرف نظر از مشکلاتی که ارگانیسم پنداری سازمان و نوع آرمانی بودن مفهوم سلامت کامل به بار می آورند رویکرد سلامت سازمانی از لحاظ فهم پویایی های سازمان ها و پژوهش و کوشش در جهت بهسازی آن ها ، مزایای علمی قابل ملاحظه ای دارد .
پارسونز معتقد است که همه نظام های اجتماعی باید برای استمرار فعالیت و رشد و بقای خود، چهار مسأله اساسی زیر را حل کنند:
1- به دست آوردن منابع کافی و انطباق با محیط (کارکرد انطباق)
2- یقین و تحقق هدف ها (کارکرد تحقق هدف ها)
3- حفظ همبستگی در درون نظام (کارکرد یگانگی)
4- ایجاد حفظ ارزش های بی همتای نظام (کارکرد پنهان یکپارچگی هنجاری)
بنابراین سازمانها از جمله مدارس؛ باید دو دسته نیازهای ابزاری (انطباق و تحقق هدف) و نیازهای بیانی (یگانگی اجتماعی و یکپارچگی هنجاری ) را اضافه کنند . در واقع فرض بر این است که سازمان های سالم هر دو دسته نیازهای فوق را تامین میکنند.
در چارچوب جدید، سلامت سازمانی مدرسه به وسیله شش بعد که روی هم رفته الگوهای رفتار و تعامل های ویژه درون مدرسه را تشکیل می دهند، توصیف می شود این ابعاد عبارتند از :
یگانگی نهادی، نفوذ مدیر، ملاحظه گری، ساخت دهی ، پشتیبانی منابع، روحیه و تاکید علمی . این اجزای مهم هر دو دسته نیازهای ابزاری بیانی نظام اجتماعی راتامین کرده سطح مسئولیت و نظارت موجود در مدرسه را معرفی می کنند.
از طرفی دیگر بیان تعهد مساله ای است که سده ها پیش از این مورد توجه پیشوایان دینی ما بوده است و این بزرگواران در گفتارها و نوشتارهای خود این مساله را به روشنی بیان کرده اند. در عهد نامه حضرت علی بن ابیطالب علیه السلام به مالک اشتر موضع انتخاب کارگزاران متعهد مطرح شده و لزوم رعایت آن به وضوح یادآوری شده است.
امروزه در ادبیات رفتار سازمانی، تعهد سازمانی به عنوان یکی از نگرش های مربوط به کار در دهه های اخیر تحقیقات زیادی را شامل شده است این تحقیقات بیانگر آن است که عومل موثر بر تعهد سازمانی و همچنین نتایج حاصل از پیامد های تعهد سازمانی قابل توجه بوده ومورد علاقه بسیاری از صاحب نظران رفتار سازمانی واقع گردیده است.
به عقیده سالانسیک تعهد حالتی است در انسان که در آن فرد با اعمال خود از طریق این اعمال اعتقاد می یابد که به فعالیت ها تداوم بخشد و مشارکت موثر خویش را در انجام آن ها حفظ کند.
تعهد سازمانی رادرجه نسبی هویت فرد با سازمان و مشارکت او در آن تعریف کرده اند . در این تعریف، تعهد سازمانی سه عامل زیر را شامل می شود:
1- اعتقاد به اهداف و ارز شهای سازمان
2- تمایل به تلاش شدید در راه سازمان
3- خواست عمیق ادامه عضویت در سازمان
از جایی که سازمان های تربیتی تغذیه دهنده سایر سازمان ها هستند لذادر جوامع پیشرفته موسسات تربیتی از اهمیت خاصی برخوردارند.
بنابراین نظام های آموزشی به مربیانی نیاز دارد که با تعهد سازمانی بالا به نفع نظام آموزشی فراتر از وظایف محوله تلاش نمایند. چرا که چنین مشاغل حساسی ازاهمیت ویژه ای برخوردار بوده و ضمانت تعلیم و تربیت فرزندان در جامعه درگرو تعهد دبیران می باشد که بارفتار خود بردانش آموزان بر آنان تاثیر می گذارند .
از دلایل اهمیت این موضوع آن است که تعهد سازمانی به عنوان یک نگرش و طرز تلقی کاری قادر است در عملکرد رفتاری دبیران نقش قابل ملاحظه ای داشته باشد و اطلاعات مفیدی را جهت تحقق اهداف و بهبود عملکرد برای دبیران فراهم آورد و نشان می دهد که تا چه میزان اجزاء سه گانه تعهد در مدارس وجود دارد .
از طرفی سلامت سازمانی نیز از این جهت اهمیت دارد که نشان می دهد وضعیت موجود در مدارس در ابعاد شش گانه سلامت سازمانی چگونه است ؟ نقاط قوت و ضعف این مدارس در کدام ابعاد است؟
آیا دبیران از روحیه خوب و بالایی برخوردارند؟ تا چه حدی به تحصیل و آموزش اجر و بها داده می شود؟
رفتار مدیران با دبیران بیشتر رابطه دار است یا ضابطه مدار ؟ در مدارس که محیط آموزشی محسوب می شوند و بایستی روابط انسانی در آن بیشتر مطرح باشد آیا رفتار مدیران بیشتر همراه با ملاحظه و مراعات است یا متکی بر قوانین و مقررات و ساختدهی وظایف و این که چه کاری ، چه موقع، در چه مکانی و چگونه انجام شود .
سلامت سازمانی روشن می سازد این آموزشگاهها آیا از امکانات و تجهیزات و منابع لازم و کافی برای آموزش و تحصیل و تدریس برخوردار هستند؟ آیا شرایطی فراهم است که وسایل آموزشی در اختیار دانش آموزان و دبیران قرار بگیرد ؟ سلامت سازمانی نشان دهنده نوع رابطه مدیر با کارکنان و رؤسا است و مشخص می کند آیا مدیر مدرسه از توانایی اداره امور و هماهنگی بین اعضاء برخوردار است ؟ سلامت سازمانی از جنبه دیگری حائز اهمیت است و آن این که نشان دهنده رابطه مدرسه با جامعه است سلامت سازمانی روشن می سازد میزان مشارکت و یا دخالت اولیاء در امور اداری و آموزشی مدرسه چگونه است ؟ آیا مدارس راهنمایی نسبت به پیشنهادها و علایق والدین در امور آموزشی مدرسه علاقه مند هستند؟
پس برای ان که جامعه ای پیشرفته و سالم داشته باشیم و برای آن که مدرسه ای سالم داشته باشیم باید تمام عوامل آن با هم هماهنگ باشند و جوی مناسب بر آن حاکم باشد، پس جو مفهومی بسیار مهم و اساسی است که یکی از دیدگاه های جو مدارس مفهوم پویائی های سازمانی (سالم - ناسالم) می باشد، حال اهمیت سلامت سازمانی در چیست ؟ یک سازمان همواره برای بقای خود با مشکلات موجود چه در ارتباط با محیط و چه در درون سازمان مبارزه می کند . لازمه مبارزه با مشکلات، شناخت آنها و ابعاد مختلف آنها می باشد. سازمان سالم، سازمانی است که برای ادامه ی حیات خود قادر است به هدفها و مقاصد انسانی خود دست یابد ، موانعی که در دستیابی به اهدافش با آن مواجه می شود ، بشناسد و این موانع را از پیش پا بر دارد . سازمانی سالم است که درباره ی خود و موقعیتی که در آن قرار گرفته واقع بین باشد قابل انعطاف باشد و برای مقابله با هر مشکلی بهترین منابع خود را به کار گیرد.
وضعیت سلامت سازمانی یک اصل تعیین کننده ی پیشرفت تحصیلی دانش آموز، تعهد سازمانی کارکنان، گرایش انسانی معلمان و اعتماد معلمان به همکارن و مدیران مدارس است. مدارس سالم معلمانی متعهد دارند که به یکدیگر و به مدیر اعتماد دارند و به معیار های تحصیلی بالاتر معتقدند. دارای جو باز هستند و معلمان و دانش اموزان موفقی دارند در چنین مدارس پیشرفت آموزشی و رشد حرفه ای معلمان، هدفهای قابل تحقیق محسوب می شود.
پس می توان گفت که سلامت سازمانی یکی از عوامل اثر گذار برای ادامه ی حیات سازمان های آموزشی می باشد و در میزان تعهد معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد با توجه به ابعاد متفاوت ، می توان در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها و تعیین اهداف طوری عمل کرد تا کاستی ها و نواقص امور به حداقل کاهش یابد .
تعاریف مفهومی و عملیاتی
الف:تعاریف مفهومی
جو یا اقلیم اصطلاحی است که به ادراک معلمان از حیطه عمومی کار در مدرسه اطلاق می شود و متأثر از سازمان رسمی، غیر رسمی، شخصیت افراد رهبری سازمان است، به عبارت ساده تر مجموعه ای از خصوصیات داخلی که موجب تمایز مدارس از یکدیگر شده و در رفتار اعضاء آنهاتأثیر دارد، جو سازمانی مدارس نامیده می شود.
یکی از چارچوب های نظری مشهور و سودمند در مور توضیح سنجش جو اجتماعی مدارس، سلامت سازمانی است. پایه و اساس این نظریه بر مطالعات و تحقیقاتی که پارسونز و همکاران او بالز و شیلز انجام داده اند قرار دارد . پارسونز معتقد بود اگر جامعه بخواهد از بقاء و توسعه برخودار باشد، لازم است چهار مشکل عمومی را که در مقابل همه سیستم های اجتماعی قراردارد، به طور موفقیت آمیزی حل کند، این مسائل عبارتند از : انطباق (سازگاری) با محیط اطراف، کسب هدف (هدف سازگاری)، یگانگی یا حفظ هدف دربین اعضاء ، ایجاد و ناپیدایی که دربرگیرنده حفظ و تجدید الگوهای انگیزشی و فرهنگی است.
سلامت سازمانی مطرح شده در این تحقیق در چهارچوب طرح پارسونز در سه سطح فنی و اداری و نهادی و شش بعد : ساختدهی، ملاحظه گری، حمایت منابع، روحیه، تاکید علمی - یگانگی نهادی در مدارس دخترانه راهنمایی شهر تهران می پردازد.
محصول سازمان را تولید می کند. در مدارس کارکرد تفکیکی عبارت از فراگرد آموزش و یادگیری است که معلمان مستقیماً در این رابطه مسئولیت دارند. دانش آموزان تعلیم دیده و تربیت یافته محصول مدارس هستند و کل خرد سیستم تکنیکی به گرد محور مشکلاتی می چرخد که به آموزش و یادگیری اثر بخش مربوط است. این سطح فنی دارای ابعاد و روحیه و تاکید علمی است.
الف: روحیه : به احساس اطمینان، اعتماد، همدردی و دولتی که در بین معلمان وجود دارد اشاره میکند .
ب: تاکید علمی: به تاکید مدرسه برای یادگیری دانش آموزان اشاره می کند . اهداف علمی سطح بالا ولی قابل حصول برای دانش آموزان وضع شده است.
سازمان را با محیط پیوند می دهد . داشتن مشروعیت و حمایت اجتماعی برای مدارس اهمیت دارد. مدیران و معلمان برای انجام وظایف خود به طور هماهنگ، بدون فشار غیر لازم و دخالت افراد و گروه ها از خارج از مدرسه به پشتیبانی نیاز دارد که این سطح دارای بعد یگانگی نهادی است:
الف : یگانگی نهادی: مدرسه ای را توضیح می دهد که دارای یگانگی در برنامه آموزشی خود می باشد مدرسه به علایق کوچک از طرف جامعه محلی و درخواست های والدین مستعد است و قادر است که به طور موفقیت آمیزی با نیروهای بیرونی مخرب سازش کند. (نیاز نهادی )(همان منبع)
میانجی تلاش های داخلی سیستم بوده، آنها را کنترل میکند، فراگرد اداری عبارت از کار کرد مدیریت است، فراگردی که از نظر کیفی از تدریس متفاوت است مدیران، کارکنان اداری اصلی در مدارس هستند آنان باید راه هایی پیدا کنند که وفاداری و اعتماد معلم را توسعه داده وی را برای تلاش بیشتر بر انگیخته و در امور مدرسه هماهنگی ایجاد کنند، مدیریت، خرد سیستم فنی را به دو طریق کنترل نموده و به آن خدمت میکند. اول بین معلمان و آنهایی که خدمات مدرسه را دریافت می کنند (دانش آمزوان و والدین) میانجی گری میکند و دوم برای تدریس اثر بخش منابع لازم را تهیه می کند، بنابراین نیازهای معلمان مورد توجه اصلی مدیریت است. که این سطح دارای ابعاد ملاحظه گری (رعایت)، ساخت دهی و حمایت منابع است.
الف: ملاحظه گری (رعایت): نشان دهنده رفتاری از مدیر است که دوستانه، حمایتی، بازو و همکارانه است (نیاز بیانی)
ب: ساختدهی: به رفتاری از مدیر اشاره میکند که وظیفه مدار و موفقیت مدار است . مدیر انتظارات خود را به هیئت آموزش روشن کرده، استانداردهای دقیق عملکرد را حفظ می کند (نیاز ابزاری)
ج: حمایت منابع : به مدرسه ای اشاره می کند که دارای موارد و وسایل آموزشی لازم بوده و وسایل اضافی دیگر به راحتی قابل حصول است. (نیاز ابزاری).
ماتیو مایلز روانشناس و صاحب نظر آموزش و پرورش، اولین نظریه پرداز سلامت سازمانی است او در سال 1965 در مقاله مفصلی و توضیح ابعاد این مفهوم پرداخت. او ده بعد سلامت سازمانی را تحت سه عنوان اصلی معرفی کرد. سه بعد اول مربوط به وظیفه هستند، سه بعد دوم به وضع درونی سیستم و نیازهای نگهداری مربوط می شوند و چهار بعد دیگر تحت عنوان رشد و تغییر توصیف شده اند.
1- تمرکز هدف 2- کفایت ارتباطات 3- تبدیل بهینه قدرت
4- کاربرد منابع 5- انسجام 6- روحیه 7- نوآوری
8- اقتدار 9- سازگاری 10- شایستگی مشکل گشایی
پس از مایلز صاحب نظران دیگر به پیگیری و تکمیل این مفهوم پرداخته و چارچوب نظری و ابزاری برای سنجش و ارزیابی آن پدید آوردند. کمیستون و سانابند (1973؛ 1975) یک پرسشنامه سلامت سازمانی تهیه کردند دارای پنج بعد تصمیم گیری، روابط میان فردی، نوآوری، استقلال و روابط مدرسه - جامعه بود .
هوبرت در پرسشنامه سلامت سازمانی خود ابعاد روحیه ، قوه توافق (انطباق)، کاربرد بهینه قدرت، انسجام، رهبری و برنامه ریزی را مورد تاکید قرار داده.
مدرسه سالم از فشار های نامعقول محیط ووالدین محفوظ است و مدرسه در مقابل تلاش های والدین برای تحت تاثیر قرار دادن سیاست های مدرسه به طور موفق مقاومت میکند . مدیر یک مدرسه سالم رهبری پویایی ایجاد می کند که هم وظیفه مدار و هم رابطه مدار است. چنین مدرسه ای حامی معلمانی است مع هذا آنان را هدایت کرده و استانداردهای عملکرد بالاتر ولی قابل حصول برای دانش آموزان مد نظر می گیرند . استاندارد های عملکرد بالا را حفظ میکنند و محیط یادگیری منظم و جدی است. علاوه بر این دانش آموزان با انگیزه زیادی در امور علمی و تحصیلی سخت کار می کنند و به آنهایی که در امور علمی موفقیت دارند احترام میگذارند، وسایل کلاس و مواد آموزشی در دسترس همه است. بالاخره در یک مدرسه سالم معلمان یکدیگر را دوست می دارند و به همدیگر اعتماد کرده و درکار خود دلسوز هستند و به مدرسه خود افتخار می کنند.
مدرسه ناسالم نسبت به نیروهای مخرب خارجی آسیب پذیر است و معلمان و مدیران زیر حملات خواسته های معقول والدین و گروه های محلی به طور کلی خواسته های موقتی مردم، قرار دارند. مدیر رهبری نمی کند و هدایت، رعایت و حمایت محدودی از معلمان ابراز می شود و مدیر، نفوذی در مافوقها ندارد معلمان دارای روحیه ضعیفی هستند معلمان نه به یکدیگر و نه به شغل خود احساس خوبی ندارند آنان کنار کشیده، بد گمان در حالت دفاعی هستند. و بالاخره تاکید کمی بر برتری علمی وجود دارد. به طور ساده، همه وقت کشی می کنند.
عبارت است از نگرش مثبت یا منفی افراد نسبت به کل سازمان است که در آن مشغول به کارند. درتعهد سازمانی، شخص نسبت به سازمان احساس وفاداری قوی دارند و از طریق آن سازمان خود را مورد شناسایی قرار می دهد.
یا می توان گفت که تعهد سازمانی بیانگر نوعی وابستگی به سازمان است. به طوریکه فرد به شدت نسبت به سازمان متعهد می باشد . هویت خود را از سازمان میگیرد. در سازمان مشارکت دارد و با آن می آمیزد و از عضویت در آن لذت می برد.
تعهد سازمانی را می یر و آلن در سه وجه بیان کرده:
تعهد عاطفی: بیانگر پیوستگی عاطفی کارمند و تعیین هویت وی با ارزش ها و اهداف سازمان و میزان درگیری وی با سازمان است، کارکنانی که دارای تعهد عاطفی قوی هستند در سازمان می مانند برای اینکه می خواهند بمانند آنها عضویت خود را درسازمان حفظ نموده و به فعالیت در آن ادامه می دهند.
تعهد مستمر : بیانگر هزینه های ناشی از ترک سازمان می باشد، کارکنانی که ارتباط اولیه آنان با سازمان برمبنای تعهد مستمر می باشد در سازمان می مانند، زیرا نیاز دارند بمانند و باقی ماندن برای انها یک ضرورت است.
تعهد هنجاری : بیانگر احساس دین و الزام به باقی ماندن در سازمان بوده و افرادی که دارای تعهد هنجاری قوی می باشند در سازمان می مانند زیرا احساس می کنند و باید بمانند و فکر می کنند ادامه فعالیت در سازمان وظیفه آنهاست و دینی است که بر گردن دارند.
شلدن تعهد سازمانی را نوعی نگرش و گرایش به سازمان می داند که پیوند دهنده هویت شخص با سازمان است.
هریبناک تعهد سازمانی را پدیده ساختاری معرفی می کند که حاصل تعاملات یا مراوده های میان شخص و سزمان و تغییرات در سرمایه گذاری صورت گرفته در طول زمان است.
ب: تعاریف عملیاتی
جو سازمانی مدارس: در این پژوهش جو سازمانی مدارس منظور مجموعه ای از ویژگی های داخلی مدارس است که موجب تمایز بین انها شده و این جو یا محیط در رفتار اعضاء تاثیر گذار است و افراد نیز خود تاثیر گذار در آن هستند .
سلامت سازمانی : در این پژوهش منظور از سلامت سازمانی به ادراک دبیران از محیط درون مدرسه اعم از امکانات و تجهیزات در رفتار مدیر و همکاری مدیر اطلاق می شود که در این پژوهش ادراک آنها بر اساس نظر پارسونز در سطوح و ابعاد سازمانی مورد بررسی قرار می گیرد .
مدرسه سالم: در این پژوهش که سلامت سازمانی را بررسی می نماید. مدرسه هایی سالم هستند که در سطوح مختلف فنی و اداری و نهادی دارای هماهنگی بوده و از همبستگی بالایی برخوردار باشد بدین معنی که مدرسه ای که در سطح فنی و در بعد روحیه از نمره بالایی در سلامت سازمانی برخوردار باشد، می بایست در سطح اداری و بعد ملاحظه گری و ساختدهی و سلامت سازمانی برخوردار باشد . و همین طور سطح نهادی نیز از نمره بالایی برخوردار باشد که این امر به وسیله پرسشنامه حاصل می شود که این پرسشنامه دارای 47 سوال به صورت مقیاس 4 درجه ای (بسیار زیاد - زیاد - کم - بسیار کم می باشد که هر یک از این گزینه ها به ترتیب (4 و 3و 2و 1) امتیاز دارند. لازم به ذکر است که به سوالات 8 و 15 و 32 به شیوه معکوس نمره داده خواهد شد . که این پرسشنامه ابعاد مختلف سلامت سازمانی از نظر پارسونز شامل ساختدهی، ملاحظه گری، حمایت منابع (سطح اداری) ویگانگی نهادی (سطح اداری) و روحیه و تاکید علمی (سطح فنی ) تهیه شده است.
در این پرسشنامه از 47 سوال برای تعیین شش شاخص استفاده شده است که عبارتند از :
1- سوالات 8-1 مربوط به ساختدهی
2- سوالات 16-9 مربوط به ملاحظه گری
3- سوالات 24-17 مربوط به حمایت منابع
4- سوالات 32-25 مربوط به روحیه
5- سوالات 40-33 مربوط به تاکید علمی
6- سوالات 47-41 مربوط به یگانگی نهادی
مدرسه ناسالم : مدرسه ناسالم در این پژوهش مدرسه ای است که در سطوح و ابعاد سازمانی از همبستگی معنی دار برخوردار نبوده و در شاخص های سلامت سازمانی دارای درجه ای پایین تر از میانگین باشد که این امر نیز به وسیله همان پرشسنامه سلامت سازمانی حاصل می شود.
تعهد سازمانی: در این تحقیق منظور از تعهد سازمانی آن است که نیروی انسانی با گرایش در سازمان کار می کند، از کار خود لذت می برد، از کار خود رضایت دارد و خود را در امور سازمانی سهیم می سازد. که در این تحقیق جهت سنجش از پرسشنامه 19 سوالی می یر و آلن استفاده شده است که این پرسشنامه برای سنجش تعهد سازمانی معلمان متشکل از 19 سوال می باشد که به صورت بستته پاسخ و با مقیاس لیکرت در یک طیف چهار گزینه ای (کاملاً مخالفم - مخالفم - موافقم - کاملاً موافقم ) تهیه شده است.در این پرسشنامه که از 19 سوال برای تعیین سه بعد تعهد استفاده شده است که عبارتند از:
1. سوالات 7-1 مربوط به تعهد عاطفی
2. سوالات 14-8 مربوط به تعهد مستمر
3. سوالات 19-15 مربوط به تعهد هنجاری
لازم به ذکر است که سوالات 4-9-14-15-17 به شیوه معکوس نمره داده شده اند.
شامل کلیه مدارس راهنمایی دخترانه روزانه از نوع عادی دولتی در نواحی نوزده گانه شهر تهران می باشد که این جامعه مدارس غیر انتفاعی و... را در بر نمی گیرد.
دبیر : در این تحقیق کسی است که با مدرک فوق دیپلم به بالا با ابلاغ رسمی آموزش و پرورش به تدریس مواد درسی در مدارس راهنمایی اشتغال دارد.
خرید و دانلود آنی فایل