دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 578 KB
تعداد صفحات : 150
بازدیدها : 369
برچسبها : هوش هیجانی سلامت روانی دانلود پایان نامه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمقدمه
هیجانات رویدادهای درونی هستند که زیر مجموعه های روان شناختی بسیاری نظیر؛ پاسخ های زیست شناختی، شناخت ها و آگاهی های هشیار را هماهنگ می سازند. هنگامی که رابطه شخص با خانواده و با همه انسان ها تغییر کند، هیجانات شخص نیز، تغییر خواهند کرد.
به عنوان مثال: شخصی که خاطرات شیرینی از دوران کودکی به خاطر آورد، ممکن است دنیا به نظرش شاداب تر و بسیار مسرت بخش تر به نظر آید. زیرا هیجانات روابطی را در این حس (فضا) می کنند که تداعی کننده معنایی مرتبط با این روابط می باشند.
هوش هیجانی اصطلاح نسبتاً جدیدی است که در تکمیل مفهوم هوش سنتی بر سهم اجتماعی، شخصی و هیجانی دررفتار هوشمندانه تأکید دارد.
هوش هیجانی به عنوان یک مفهوم جدید از دهه 1990 وارد ادبیات روان شناختی شده و حاصل در هم تنیدگی دو حس هیجانی و عقلانی و رابطه متقابل عقل و احساس است.
هوش هیجانی مولفه تازه ای است که خیلی از محققان به کاربرد آن در امور مختلف علاقمندند. نظریه هوش هیجانی و دیدگاه یوسنی درباره پیش بینی عوامل موفقیت در زندگی از جمله پیشرفت تحصیلی و مقابله کارآمد با عوامل فشارزا به عنوان منشأ اختلالهای روانی فراهم می آورد، زیرا بسیاری از ویژگی های شخصیتی همچون همدردی، خودگرایی، خوش بینی، خودانگیختگی، کنترل تکانه ها، خودآگاهی و مدیریت هیجان، زمینه ساز موفقیت در عرصه های گوناگون زندگی هستند.
به نظر می رسد هوش هیجانی از شخصیت و شاخص های شناختی (مثل هوشبهر) متمایز است و در پیش بینی پیامدهای واقعی و اساسی زندگی موثر باشد. به عبارت دیگرهوش هیجانی ممکن است بهترین پیش بینی کننده موفقیت شخص در زندگی باشد.
افرادی که از هوش هیجانی پایینی برخوردارند قادر نیستند از سازوکارهای منسجم و منظم استفاده کنند بنابراین مستعهد ابتلاء به اختلالات اضطرابی می باشند. در مورد سلامت و بهداشت روانی دیدگاه ها و تعاریف زیادی برشمرد و عوامل زیادی را در داشتن و نداشتن بهداشت و سلامت روانی ذکر کرد: شناخت خود و محیط، داشتن ثبات عاطفی، تسلط بر هیجان ها، پذیرش مسئولیت، توانایی گرفتن تصمیمات شخصی، داشتن توانایی رویارویی با مشکلات و استدلال ها ، بهداشت روانی را نیز می توان نوعی قابلیت ارتباط هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی، حل تضادها و تمایلات شخصی به طور مناسب و منطقی داشت.
از عوامل مهم در سلامت روانی افراد سخت هیجانات می باشد. به طور کلی توانایی های هیجانی برای تشخیص پاسخ های هیجانی مناسب در مواجهه با رویدادهای روزمره، گسترش دامنه بینش و ایجاد نگرش مثبت درباره وقایع و هیجانات، نقش موثری دارند. بنابراین افرادی که توانایی، کنترل و استفاده از این توانش های هیجانی را دارند از حمایت اجتماعی، احساس رضامندی و سلامت روانی بیشتری برخوردار خواهند شد.
فهرست مطالب
فصل اول : کلیات پژوهش
مقدمه.. 1
بیان مسأله . 4
اهمیت نظری و عملی پژوهش .. 8
پیشینه تحقیق .. 9
اهداف پژوهش . 10
فرضیه های پژوهش .. 10
تعاریف مفاهیم . 11
تعاریف نظری .. 11
تعاریف عملیاتی. 12
فصل دوم : مبانی نظری و پیشینه پژوهش
تعاریف هوش هیجانی. 13
ویژگیهای هوش هیجانی .. 14
سیر مطالعه ی هوش هیجانی .. 18
اندازه گیری هوش هیجانی .. 21
پرسشنامه هوش هیجانی پتراید زوفارنهام . 24
هوش هیجانی و بیماریهای روانی .. 28
ابراز هیجان و پیامدهای آن در قلمرو سلامت.. 31
افزایش هوش هیجانی .. 34
تعاریف سلامت روانی. 53
اهداف و مقاصد بهداشت روانی .. 55
بهداشت روانی . 57
معیارهای بهداشت روانی در مکتب اسلام.. 60
تعریف بهداشت روانی و سه سطح پیشگیری .. 62
اصول بهداشت روانی .. 66
پژوهش های انجام شده در زمینه رابطه هوش هیجانی یا سلامت روانی .. 70
فصل سوم : روش تحقیق
جامعه آماری . 87
روش نمونه گیری .. 87
روش اجرای پژوهش .. 94
تجزیه و تحلیل اطلاعات . 94
فصل چهارم : تحلیل داده ها
مقدمه . 95
فرضیه های SPSS .. 96
آمار توصیفی . 97
آمار استنباطی .. 113
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
مقدمه . 122
ارائه فرضیه ها . 124
بحث و نتیجه گیری .. 133
پیشنهادات .. 135
محدودیت ها .. 135
منابع و ماخذ .. 136
پرسشنامه و آزمون
خرید و دانلود آنی فایل