مقاله بررسی اینترانت

مقاله بررسی اینترانت مقاله بررسی اینترانت

دسته : -فنی و مهندسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 78 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 180

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی اینترانت در 17 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی اینترانت در 17 صفحه ورد قابل ویرایش  

اینترانت

مفهومی تازه در تبادل اطلاعات موسساتی

چكیده:

سال گذشته ، در بین شركت‌ها الگوی وب از یك انبار یادداشت به ابزار جدیدی كه می‌تواند بازدهی كاری را افزایش دهد تبدیل شده است. در حوزه فن آوری اطلاعاتی، شاید اینترانت ها اینترنت داخلی یا موسساتی – تحولی مهم در عصر حاضر به شمار آیند. مفهوم اینترانت، از اینترنت و به عنوان گامی طبیعی در راه تحول آن، حاصل آمده است. همان مقاوله نامه نظارت بر انتقال / مقاوله نامه اینترنت [1] یا به عبارتی همان الگوی خدمات دهنده / خدمات گیرنده [2] وب در اینترنت نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این مقاله، ابتدا دلایل منطقی برای ایجاد اینترنتهای موسساتی را شرح می دهد و دلایل عمده تاثیر چشمگیر فن آوری اینترانت بر حوزه برنامه های كاربردی شبكه های تجاری را شرح می دهد و علت عمومیت یافتن فراوان اینترانت در میان شركت های گوناگون را بیان می دارد. سپس، ویژگی های بارز كاربردی آنها توصیف خواهد شد. بحث درباره برنامه های خاص اینترانت، كاركردهای تازه ای كه اینترانت برای تاجران و بهره گیران عمومی فن آوری های اطلاعاتی فراهم آورده است و تفاوت های مشخص و بارز آن با گروه افزارهای [3] موجود، از دیگر موضوعاتی است كه به آنها پرداخته خواهد شد.

اینترانت[4] اینترانت شبكه ای رایانه ای است كه از زبان مشترك ارتباطی شبكه جهانی اینترنت برای تبادل داده ها استفاده می كند و تمام خدمات اینترنت، از جمله پست الكترونیكی ، تار جهان گستر، انتقال فایل (FTP)، گروههای خبری [5] و تله كنفرانس را در شبكه ای اختصاصی برای استفاده كنندگان مشخص آن شبكه ای اختصاصی برای استفاده كنندگان مشخص آن شبكه ارائه می دهد و لزوما به اینترنت متصل نیست (6). تفاوت اساسی میان شبكه اینترانت و سایر شبكه ها در آن است كه این شبكه ابر اساس پروتكل های اینترنت نظیر TCP/IP [6] و HTTP [7] شكل می گیرد. هدف اصلی از نصب اینترانت ها تسهیل ارتباطات و به اشتراك گذاشتن منابع – اعم از سخت افزاری- است؛ كه به اشتراك گذاشتن منابع اطلاعاتی نقش عمده ای در این نظام دارد(5).

 

تاریخچه

اینترانت خود تاریخچه ای مستقل ندارد، زیرا یكی از دستاورردهای اینترنت به شمار می رود و در واقع چند سالی پس از آنكه اینترنت پا به عرصه جهانی گذاشت، اینترانت و اكسترانت نیز پدید آمد.

بنابراین، برای آشنایی با تاریخچه اینترانت، ناگزیر باید چگونگی شكل گیری اینترنت را مرور كرد؛ به همین سبب در دنیا سال 1995 را سال اینترنت، سال 1996 را سال اینترانت، و سال 1997 را سال اكسترانت نام گذاری كرده اند (3: 70).

در ایران، از اواسط سال 1374 كه نرم افزار سیستم عامل شبكه (NT SERVER) شركت رایانه ای نت اسكیپ [8] وارد كشور شد، به سبب سهولت نصب اینترانت ها بر روی این سیستم عامل شبكه، نصب اینترانت ها آغاز گردید و از آن زمان تاكنون، این جریان در دنیا و ایران رشد فزاینده ای داشته است (1: 67). به طور مثال، وزارت كشاورزی ایران در همان سال توانست از خدمات شبكه اینترنت استفاده كند؛ سپس اداره كل آمار و اطلاعات این وزارتخانه، با ایجاد اینترانت، اطلاع رسانی و ارائه خدمات به متقاضیان را با روشی آسان و سریع به انجام رساند. در این شبكه، خدمات اطلاعاتی از جمله اخبار و رویدادها، آمار كتاب های موجود در كتابخانه اداره كل آمار و اطلاعات و ارتباط با سایت های كشاورزی مربوط عرضه می شود. همچنین اطلاعات سازمانی و برنامه های كاربردی مانند نظام زراعت یا هزینه تولید محصولات كشاورزی و هواشناسی نیز در دسترس متقاضیان قرار می گیرد. علاوه بر آن، تصاویری از دیدنی های ایران همراه با موسیقی نیز قابل بازیابی است (1: 67؛ 4: 55-59).

-         هم خوان شده است.

برنامه های كاربردی اینترانت

استفاده از فن آوری اینترنت در اینترنت های اختصاصی، به ویژه استفاده از الگوی وب، شدیدا بر فرهنگ شركت ها تاثیرگذار بوده و عادت های كاری جاری را تغییر داده است. این تغییرات در حوزه های مختلف كاربردی یك شركت، از بخش بازاریابی و فروش گرفته تا واحدهای آموزشی و منابع انسانی كه هر یك به نحوی درگیر امر تولید هستند و با از اطلاعات شركت استفاده می كنند و بسیاری از آنها نیز با یكدیگر همكاری دارند، رخ داده است.

 

چند برنامه آموزشی مرتبط در این زمینه عبارت اند از:

    · انتشار مدارك سازمانی: شاید این برنامه ها از طبیعی ترین یا ضروری ترین برنامه در محیط اینترانتی است كه از الگوی نشر وب نشات گرفته است. مواردی از اینگونه مدارك عبارتند از: خبرنامه های داخلی، راهنماهای منابع انسانی، گزارشات سالانه، فهرست قیمت محصولات، فهرست محصولات تولیدی، فرصت های شغلی و غیره. از دیگر مدارك منحصر به فرد می توان به این موارد اشاره داشت: پیش نویس نشست ها، قبض حقوقی كارمندان،‌پیش بینی های فروش، مشخصات محصولات جدید و بررسی طرح ها.

 


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید