مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیك رحم و سرویكس در نمونه های آسیب‌شناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاكوچگ‌خان

مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیك رحم و سرویكس در نمونه های آسیب‌شناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاكوچگ‌خان مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیك رحم و سرویكس در نمونه های آسیب‌شناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاكوچگ‌خان

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 35

بازدیدها : 345

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیك رحم و سرویكس در نمونه های آسیب‌شناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاكوچگ‌خان

مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیك رحم و سرویكس در نمونه های آسیب‌شناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاكوچگ‌خان

پولیپ

پولیپ آندوسرویكس ضایعات تومورال التهابی بی خطری هستند كه در 5ـ2 درصد زنان در سنین بلوغ دیده می‌شود، پولیپها غلب كوچك هستند و این ضایعات به علت ایجاد خونریزی واژینال غیرطبیعی نیازمند به افتراق از ضایعات خطرناكتر می‌باشد. (1)

متاپلازی گردن رحم

اصطلاح متاپلازی سنگفرشی هنگامی بكار می رود كه اپی تلیوم مطبق سنگفرشی جایگزین اپی‌تلیوم غددی گردیده باشد این یافته در سرویكس به حدی شایع است كه عملاً‌ آن را نرمال تلقی می كنند و تقریباً در تمام زنان در سنین باروری درجاتی از متاپلازی مشاهده می‌شود  و متاپلازی سنگفرشی شایعترین نوع متاپلازی گردن رحم می‌باشد. (1)

نئوپلازیهای سلولهای سنگفرشی گردن رحم

پنجاه سال قبل كارسنیوم گردن رحم اولین علت مرگ و میر زنان مبتلا به سرطان در اغلب كشورها بوده است ولی امروزه میزان مرگ و میز زنان در اثر سرطانهای گردن رحم به  كاهش یافته و پس از سرطانهای ریه، پستان، كولون، لوزه المعده، تخمدان، غدد لنفاوی، خون در مقام هشتم قرار دارد. (1)

كارسینوم سلول سنگفرشی گردن رحم (SCC)

علی رغم كاهش مرگ و میر ناشی از SCC ، این ضایعه كماكان شایعترین بدخیمی دستگاه تناسلی زنان در اغلب نقاط جهان محسوب می شود، SCC در هر سنی از 20 سالگی تا سنین پیری روی می‌دهد ولی شایعترین سنین بروز این ضایعات مهاجم در سن 40 تا 45 سالگی و در ضایعات پیش سرطانی درجه بالا 30 سالگی می‌باشد. امروزه با توجه به بكارگیری روشهای غربالگری و تشخیص و درمان ابتلا به این ضایعات درحال تقلیل است. (1)

سایر كارسینوم های گردن رحم

ادنوكارسینومها ها، كارسینوم آدنواسكوآموس، Clearcell careinum و كارسینوم تمایز نیافته در مجموع 25 درصد كل ضایعات سرطانی گردن رحم را تشكیل می‌دهد. 

آدنومیوزیس

تهاجم اندومتربازال به میومتر است كه منجر می‌شود رحم در اغلب اوقات بزرگ و ظاهری كم و بیش گلوبال پیدا می‌كند، مراجع پاتولوژی اغلب شیوع این ضایغه را بین 20ـ15 درصد عنوان می‌كند در مراجع زنان و زایمان طیف وسیعتری از 8 تا 40 درصد را گزارش كرده‌اند. (2)

هیپرپلازی اندومتر

هیپرپلازی اندومتر بعلت ارتباط اتیولوژیك با بروز DUB و احتمال ایجاد تغییرات نئوپلاستیك مرتبط با كارسینوم اندومتریال از اهمیت فراوانی برخوردار است. هیپرپلازی اندومتر شامل انواع ساده ، Complex ، Atypical می‌باشد كه در نوع Atypical  احتمال بروز بالای بدخیمی وجود دارد. (2) 

عوامل خطر ساز مؤثر كارسینوم اندومتر عبارتند از:

  1. چاقی
  2. دیابت
  3. فشار خون
  4. عدم تخمك گذاری یا اختلال تخمك گذاری
  5. ناباروری
  6. پرتودرمانی لگنی
  7. استفاده طولانی مدت از هورمونهای استروژنی
  8. دیس ژنزی گنادال (سندرم ترنر)
  9. معرف طولانی تاموكسی فن

در مورد لیومیومهای رحمی می توان وابستگی زیادی بین این بیماریها و استروژن قائل شد. بنابراین تقریباً هیچ گاه این ضایعات پس از یائسگی ایجاد نمی‌شود و ضایعات قبلی نیز تحلیل می رود. (2) 

لیومیومهای رحمی

شایعترین تومورهای لگنی زنان می باشد،‌میزان بروز كلی این ضایعات 10 درصد و میزان شیوع آن در جمعیت زنان بالای 50 سال 40 درصد است. (1) 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید