دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 30 KB
تعداد صفحات : 29
بازدیدها : 259
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی میزان تاثیر اینترنت بر دختران و پسران
فهرست:
زمینه یابی اعتیاد به اینترنت در دانشجویان دختر و پسر
مقدمه و معرفی طرح
تاثیر اینترنت بر مذهب یا حقیقت مجازی؛ نگاهی به حضور و گسترش دین در رسانه اینترنت
حقیقت در مجاز
انقلاب رسانه ای و چهره دین
اینترنت وآرامش درونی ناشی از مجازی گری
اینترنت، كاركردی درمانی دارد
سخن آخر
...........................................................................
بخشهایی از متن:
تعریف :
به طور کلی اعتیاد به اینترنت را می توان به عنوان نوعی استفاده از اینترنت که می تواند مشکلات روانشناختی، اجتماعی، درسی و یا شغلی در زندگی فرد ایجاد کند تعریف کرد. به اعتقاد برخی استفاده از اینترنت به عنوان نوعی اعتیاد در نظر گرفته می شود که می تواند زندگی فرد و کسانی را که با او سر و کار دارند به شدت تحت تاثیر قرا دهد.
هدف:
این پژوهش به منظور دستیابی به اطلاعاتی از میزان و نحوه استفاده از اینترنت دردانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران انجام می شود.
روش:
در این پژوهش، تعداد 200 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی در سال تحصیلی 85-84 به روش نمونه گیری طبقه ای و سپس تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت در بین آنان توزیع گردید.داده های گرد آوری شده توسط نرم افزار spss و آزمون آماری T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد كه بین متغیرهای مورد مطالعه و اعتیاد به اینترنت رابطه ای وجود ندارد و فرضیه های تحقیق تایید نشد
(در سطح 05/0=α). ولی نتایج بدست آمده حاكی از این مطلب بودند كه استفاده روز افزون از اینترنت در دانشجویان به تدریج وابستگیهایی در آنان به وجود خواهد آورد كه اكثر دانشجویان از این وابستگی تدریجی آگاهی نداشتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که نیاز به اطلاع یابی و اطلاع رسانی بر استفاده از این رسانه موثر بوده است. افراد به میزان زیادی برای بالا بردن اطلاعات عمومی(سیاسی، اجتماعی، مذهبی، علمی و ...) از اینترنت استفاده می کنند.
همچنین مطابق آنچه ما در این تحقیق به آن دست یافته ایم افراد گاهی برای پر کردن اوقات فراغت خود نیز به این رسانه روی می آورند. كه این امر وابستگی تدریجی آنان را به اینترنت تسهیل می كند.
...
اما تاثیر اینترنت بر مذهب و دین چگونه است به عبارتی اینترنت چه نقش سازنده یا مخرب در مقابل عقیده مذهبی فرد؛ افراد و جامعه وجهان دارد ؛ اما شاید بر این سوال خرده بگیرد که اینترنت ؛ ابزار فرهنگی است واز دین و مذهب تاثیر می پذیرد ؛ پس سوال را اینگونه طرح می شود حضور دین در اینترنت تاکنون چگونه بوده است؛ بحث ما مختص به ایران نیست ؛ کشور اسلامی ایران دارای مختصات خاص است پس اول به صورت کلان به این مقوله می پردازیم
حقیقت در مجاز
فضای مجازی، فرصت ها و نیز چالش های جدیدی را برای تمام جوانب پژوهش در حوزه دین (متون، تاریخ و یا پژوهش های میدانی)فراهم می كند. افزون بر این، اینترنت به عنوان ابزاری تبلیغی، ویژگی های منحصر به فردی را انتقال می دهد كه بافت جهانی دین ورزی را كاملاً دگرگون می كند.اگرچه نباید درباره میزان و شدت تأثیر فضای مجازی در حوزه های معنوی و متافیزیكی اغراق كرد و باید قدرت و شیوه های نفوذ هر دو طرف را در نظر گرفت، اما این نكته نیز گفتنی است كه امروزه اطلاع رسانی در حوزه دین نیز گویی مانند فرآورده های معنوی دیگر، به عنوان تابعی از گسترش قدرتمندانه فناوری مطرح است؛ بنابراین، دینداران و هواخواهان معنویت نیز ناگزیر از اقبال تام و تمام به این رسانه اند.
دینداران باید زبان این رسانه را یاد بگیرند، از امكانات و محدودیت های آن آگاه شوند و مهم تر از همه، دریابند كه مخاطبان دین در این عرصه با مخاطبان خاموش آن در عرصه های دیگر تفاوت جدی دارند. مطلب حاضر كه به مناسبت روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی(۱تیر) فراهم آمده است ، نگاهی اجمالی دارد به امكاناتی كه فضای رایانه ای برای دین ورزی پدید آورده است.
انقلاب رسانه ای و چهره دین
انقلاب رسانه ای خواسته و ناخواسته از طریق تغییر بافت اجتماعی، چهره دین را متحول می كند. فهم علت و كیفیت این تحول ضروری است. از بسیاری از جهات، ما صرفاً برایندها و تحولات دینی ناشی از فناوری های ارتباطی را تحسین می كنیم. بنابر تحلیل های مك لوهان (۱۹۶۵) و دیگران، رسانه، پیام است. رسانه ها در انتقال اطلاعات بی طرف نیستند. آنها این پیام را به انحاء مختلف در قالب هایی می ریزند كه جهان بینی های ما را تحت تأثیر قرار دهند.
رسانه ها مفاهیم و برداشت های شخصی ما، ایده های مربوط به روابط انسانی و اجتماعی و ماهیت واقعیت را تنظیم و تعدیل می كنند. اما اینترنت برخلاف رسانه های پیشین تقریباً یك شبه رشد كرده است و رشد شگفت انگیز آن توقف ناپذیر است.
خرید و دانلود آنی فایل