مقاله مهندسی قدرت

مقاله مهندسی قدرت مقاله مهندسی قدرت

دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 22 KB

تعداد صفحات : 33

بازدیدها : 183

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله مهندسی قدرت

مقاله مهندسی قدرت

مهندسی قدرت یکی از زیرشاخه‌های مهندسی برق است.
مهندسی قدرت را می‌توان تولید نیروی الکتریکی به روشهای گوناگون و انتقال و توزیع این نیروها با بازده و قابلیت اطمینان بالا، تعریف کرد. پس هدف از مهندسی قدرت، پرورش افرادی کارا در بخش‌های تولید، انتقال و توزیع است که گستره این بخش عبارت است از:
تولید: طراحی نیروگاه با کمترین هزینه و بیشترین بازده.
انتقال: طراحی شبکه‌های انتقال، خطوط انتقال، پخش بار بر روی شبکه، قابلیت اطمینان و پایداری شبکه قدرت، طراحی رله‌ها و حفاظت شبکه، پخش بار اقتصادی (economical dispatching).
توزیع: طراحی شبکه‌های توزیع حفاظت و دیسپاچینگ آن.
دكتر جبه دار در معرفی این گرایش می گوید:
“هدف عمده مهندسین این گرایش، تولید برق در نیروگاهها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبكه های شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی و كارخانجات است. بنابراین یك مهندس قدرت باید به روشهای مختلف تولید برق، خطوط انتقال نیرو و سیستم های توزیع آشنا باشد.”
دكتر كمره ای نیز در معرفی این گرایش می گوید:
“گرایش قدرت به آموزش و پژوهش در زمینه طراحی و ساخت سیستم های مورد استفاده در تولید، توزیع، مصرف و حفاظت از برق می پردازد.
به عبارت دیگر دانشجویان این رشته در شاخه تولید با انواع نیروگاههای آبی، گازی، سیكل تركیبی و … آشنا می شوند. و در بخش انتقال و توزیع، روشهای مختلف انتقال برق اعم از كابلهای هوایی و زیرزمینی را مطالعه می كنند و در شاخه حفاظت نیز انواع وسایل و تجهیزات حفاظتی كه در مراحل مختلف تولید، توزیع، انتقال و مصرف انرژی، انسانها و تاسیسات را در برابر حوادث مختلف محافظت می كنند، مورد بررسی قرار می دهند كه از آن میان می توان به انواع رله ها، فیوزها، كلیدها و در نهایت سیستم های كنترل اشاره كرد.

...

سنکرون:

راه اندازی موتورهای سنكرون در حالت بارداری

ساختمان : استاتور موتورهای سنكرون از نظر ساختمان دقیقاً مشابه استاتور موتورهای القایی است سیم پیچهای سه فاز آن در داخل شیارهای هسته آهنی استاتور تعبیه شده كه وظیفه آنها ایجاد میدان دوار در هسته استاتور است.

روتور این موتور به صورت یكپارچه یا از ورقهای مغناطیسی ساخته می شود و بر روی آن یك سیم پیچی جریان مستقیم به نام سیم پیچ تحریك نصب می شود.
جریان تغذیه سیم پیچی تحریك روتور، از طریق دو حلقه كه بر روی محور روتور نصب شده به وسیله جاروبكها تأمین می شود و روتور این موتورها عملا بصورت یك مغناطیس الكتریكی (چرخ قطب) رفتار می كند كه تعداد قطبهای روتور به اندازه قطبهای سیم پیچی استاتور خواهد بود.
طرز كار: هنگام وصل استاتور به شبكه سه فاز ، یك میدان دوار كه سرعت آن متناسب با فركانس شبكه و تعداد قطبهای استاتور است در آن بوجود می آید و سطح روتور را جاروب می كند.
قطبهای روتور از طریق قطبهای غیر همنام استاتور جذب و لحظه ای بعد مجدداً این قطبها به وسیله قطبهای همنام استاتور دفع خواهند شد. پس میانگین گشتاور صفر و روتور حركت نمی كند قطبهای روتور به دلیل سنگینی و اینرسی موجود در آن نمی توانند به سرعت همراه میدان دوار استاتور بچرخند. پس باید با یك وسیله كمكی (راه انداز) ابتدا سرعت روتور را به نزدیكی سرعت میدان دوار استاتور رساند تا روتور بتواند همراه میدان دوار چرخش كند....

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید