دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 99 KB
تعداد صفحات : 111
بازدیدها : 477
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی رابطه پرخاشگری و پیشرفت تحصیلی در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی به جز مقطع اول دبستان شهرقزوین
چكیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه پرخاشگری والدین و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی به جز مقطع اول دبسیتان شهرستان قزوین است كه فرضیه های عنوان شده عبارتند از اینكه بین پرخاشگری والدین و پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد و همین طور بین پرخاشگری دانش آموزان ضعیف و دانش آموزان ممتاز تفاوت وجود دارد و همین بین پرخاشگری مقاطع دوم و چهارو سوم و پنجم تفاوت وجود دارد كه جامعه مورد مطالعه عبارتند از دانش آموزان مقطع ابتدایی به جز مقطع اول دبستان است كه 90 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده و جهت سنجش فرضیه ها از روش آماری t متغییر مستقل و ضریب بهم بستگی استفاده گردیده كه نتایج بدست آمده حاكی از آن است كه بین پرخاشگری والدین و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابه معنی داری وجود دارد و همین طور بین پرخاشگری دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی تفاوت وجود ندارد.
مقدمه
هر كودكی وقتی بداند كه والدین او به آنچه می گویند عمل می كنند بهتر رفتار خواهد كرد . رفتار به خصوصی كه انجام آن مجاز نیست باید با ترتیب به خصوصی دنبال شود مقررات شما باید روشن و فهم آنها ساده باشد .در این صورت كودك شما می داند كه توقعات شما چیست و چه مقرر شده است شما تا به حال روی مقررات اولیه مصمم شده اید و آنها را با سادگی و واقع بینی با طفل خود در میان گذاشته اید . قانون تازه ای در خانه مقرر شده است از حالا به بعد تو اجازه نداری كه كسی را كتك بزنی و اگر این كار را تكرار كنی با حبس شدن در اتاقت مجازات خواهی شد كه پرخاشگری یكی از پدیده های مهم روانی – اجتماعی است كه قسمت اعظم تاریخ مدون انسان پیرامون آن رقم خورده است . برخی سپده دم تاریخ را با بیان قتل هابیل آلوده به پرخاشگری و خشونت می دانند . كواكسلی بر اساس پژوهشهای انجام شده خود می نویسد : از 5600 سال قبل تا امروز بشر فقط 292 سال در صلح و صفا گذرانیده و بقیه را در جنگ و ستیز بوده است . پرخاشگری را رفتاری تعریف كرده اند كه هدف آن صدمه زدن به خود یادگیری باشد آنچه در این تعریف حائز اهمیت است ، قصد و نیت رفتار كننده است : یعنی آسیب رسانیدن تصادفی به شخص دیگر پرخاشگری نیست مثلاً اگر توپ فوتبال سهواً به بازیكن دیگر اصابت كند ، پرخاشگری نیست اما اگر فردی مخصوصاً بازیكنان را با پا بزند، هل بدهد ، تنه بزند و یا فحاشی كند ، پرخاشگری است . قدیمی ترین علت شناخته شده برای پرخاشگری حول محور این نظریه می چرخد كه انساتها از نظر ماهیت زیست شناختی برای پرخاشگر برنامه ریزی شده اند و نخستین و معروفترین نظریه در این باره مربوط به زیگموند فروید را می توان نام برد فروید كلیه اعمال آدمی را با دو غریزه زندگی و مرگ تحلیل می كند و می گوید غریزه مرگ هم باید به شكلی تخلیه شود ( ستوده – 221 سال 385 )
علل شخصیتی
برخی اشخاص بیشتر از افراد دیگر واكنش خشم را بروز می دهند . از این رو روانشناسان معتقدند كه خشم می تواند ریشه در شكل گیری خاص شخصیت افراد داشته باشد . اشخاصی كه از حساسیت های بالاتری برخوردارند و به اصطلاح زود رنج اند ، طبیعتاً بیشتر خشمگین می شوند. بنابراین در این حالت باید به درمان حساسیت شخص پرداخت . همچنین افرادی كه در درجه اضطراب بالایی دارند بیشتر عصبانی می شوند .
عجز ( Frustration ) : عجز یكی دیگر از عوامل رایج شكل گیری خشم است . هنگامی كه به صورت مرتب موانعی غیر قابل عبور در مسیر حركت مان ایجاد می شود به گونه ای كه دیگر قادر به برطرف كردن آنها نیستیم خشمگین می شویم . بنابراین در این حالت باید به چاره جویی چگونگی برخورد خود با این عوامل بپردازیم زیرا كه خشم ما در واقع نه علت بلكه معلوم این عوامل است .
بی عدالتی : پر واضح است كه نمایش ظلم ، استثمار و پایمال كردن حقوق انسان ها ، خشم ما را بر می انگیزد .
روابط جریحه دار شده : بخش عمده ای از خشم ، ریشه در روابط آسیب دیده ما با دیگران دارد . برای درمان خشم باید آن روابط اصلاح گردند.
تظاهرات خشم
به هنگام عصبانی شدن ، چهره بر افروخته می شود و فركانس گفتار تغییر می كند . گاه نفس های شخص تندتر می شود . كلام فرد عصبانی به وضوح قابل تشخیص است . اگر این تجلیات جزء مظاهر طبیعی خشم باشند ، می توان به تجلیاتی اشاره كرد كه در ظاهر قابل تشخیص نیستند اما در واقع موید خشم شخص اند . از جمله این عوامل می توان به غیبت كردن اشاره كرد . غیبت را می توان انتقامی ظریف و زیركانه دانست كه ریشه در خشم فرو خورده فرد دارد . زمانی كه نمی توانیم آشكارا ناراحتی خود را به دلایل گوناگون ابراز كنیم ، به غیبت متوسل شویم . در واقع غیبت می تواند ابزار ابراز خشم ما باشد . گاه نیز خشم خود را با بیان شوخی ها و جوك هایی ابراز می كنیم كه در آنها فرد مورد خشم ما به باد تمسخر گرفته می شود. همانگونه كه گفته شد این نوع تظاهرات در وهله اول از دید دیگران معرف خشم نیستند اما به واقع طرق متفاوت ابراز عصبانیت ما هستند.
عملكردهای رایج پیرامون خشم
انكار : بسیار دیده شده است كه اشخاص عصبانی خود هستند . این واكنش گرچه ظاهراً گاه خبر از تعادل عاطفی ما در مقابل دیگران می دهد اما معرف حقیقیت نیست و توسل دائم به آن می تواند صدمات بسیاری به ما وارد كند. خشم فرو خورده می تواند به زخم معده ، فشار خون بالا ، ترس و اضطراب شدید و گاه حملات قلبی منجر شود.
علل بروز پرخاشگری
پرخاشگری كودكان و نوجوانان در نهاد خانواده ، علل و انگیزه هایی دارد كه به طور اجمال می توان به موارد زیر اشاره كرد :
1- خشونت خانوادگی : امروز تجربیات و مشاهدات عینی از ظهور و شیوع پدیده به تبع شدت گستره و مداومت آن از آشفتگی های عاطفی و روانی اعضای خانواده حكایت دارد . كودكانی كه در خانواده شاهد خشونت اند استفاده از این پدیده را برای رفع اختلاف ها مقبول تلقی می كنند . در جریان یك رشته بررسی كودكان الگوی زنده ای را دیدند كه نسبت به یك خرس عروسكی پرخاشگری می كرد . سپس شرایط مهیا شد تا با خرس بازی كنند . كودكان هر چیزی را كه مشاهده می كردند با آن خرس انجام می دادند اگر رفتار پرخاشگرانه را شاهد بودند پرخاشگری می كردند و اعمال مثبت و سازنده ای می دیدند همان اعمال را تقلید می كردند بنابراین در خانواده هایی كه یكی از والدین یا هر دو خشونت طلب و پرخاشگر باشند كودكان مخصوصاً ضسرها ، پرخاشگر بار می آیند[1]
2- گسستگی كانون خانواده
از دیگر مولفه های مهم در ایجاد پرخاشگری فرزندان ، گسسته شدن پیوندهای عاطفی میان اعضای خانواده است . وجود درگیری و نزاع در محیط خانواده سبب می شود كه كودك امنیت خود را از دست رفته ببیند.[2]هم چنین در بسیاری از خانواده ها پدر و مادر حضور فیزیكی دارند ، اما متاسفانه حضور واقعی آنان برای فرزندان به دلایلی محسوس نیست . در برخی خانواده ها نیز پدر و مادر یا هر دو به عللی همچون : طلاق ، مرگ و میر و ... نه حضور ظاهری دارند و نه حضور واقعی . تحقیقات نشان داده است كه در صورت مرگ پدر در سنین كودكی فرزند و نبودن الگوی همانند سازی برای پسران میزان پرخاشگری آنان در حد بالایی افزایش می یابد . 75 درصد از پسران پرخشگر از وجود پدر محروم بوده یا الگوی فردی برای یادگیری نداشته اند .[3]
[1] -كاپلان ، 1381 ، ترجمه فیروز بخت ، ص 727 [2] - قائمی ف 1373 ، ص 299 [3] - فرقانی رئیسی ، 1382 ، ص 86
فهرست
عنوان صفحه
چكیده
فصل اول(كلیات تحقیق)
مقدمه 2
بیان مسأله 3
اهمیت و ضرورت 4
اهداف تحقیق 5
فرضیه تحقیق 6
فصل دوم(پیشینه و ادبیات تحقیق)
مقدمه فصل دوم 9
تعریف خشم 10
علل و ریشه های خشم 11
علل شخصیتی 13
تظاهرات خشم 14
عملكردهای رایج پیرامون خشم 15
علل بروز پرخاشگری 16
والدین و كودكان پرخاشگر 23
تربیت منفی والدین 26
تربیت مثبت والدین 27
راه كارهای مناسب خشم 30
نتیجه گیری 33
عوامل موثر بر پرخاشگری 34
عوامل اجتماعی 36
عصبانیت 38
احساس گناه 38
بی كفایتی 40
غمزدگی و افسردگی، قربانی بودن 41
احساس در دام بودن 42
مجازات نمادین 44
مقررات و انتظارات را مشخص و روشن بیان كنید 45
چگونه تنبیه كنید 46
با طفل جر و بحث نكنید و چانه نزنید 47
جدی باشید 49
زیاده از حد گوش نكنید 50
منطقی باشید 52
روشهای مجازات 53
تعریف پرخاشگری 58
انواع پرخاشگری 60
علل و انگیزه های پرخاشگری 63
كروموزومهای جنسی و پرخاشگری 66
بلوغ جنسی و پرخاشگری 67
درستی و نادرستی نظریه ناكامی- پرخاشگری 70
نقش رسانه های گروهی و فبلمهای تلویزیونی در آموزش پرخاشگری 78
كنترل پرخاشگری 81
فصل سوم(روش تحقیق)
جامعه مورد مطالعه 86
حجم نمونه 86
روش نمونه گیری 86
ابزار اندازه گیری 87
روش آماری مربوط به زمینه 88
روش تحقیق 88
فصل چهارم(یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه 90
جدول نمرات خام آزمودنی ها ازآزمون پرخاشگری معدلی 91
جدول بررسی رابطه بین پرخاشگری والدین و پیشرفت تحصیلی 93
جدول مقایسه پرخاشگری در بین دانش آموزان دوم و پنجم ابتدایی 94
جدول مقایسه پرخاشگری در بین دانش آموزان سوم و چهارم ابتدایی 95
جدول مقایسه پرخاشگری در بین دانش آموزان ممتاز و ضعیف 96
فصل پنجم(بحث و نتیجه گیری)
بحث و نتیجه گیری 98
محدودیت ها 101
پیشنهادات 102
منابع و مآخذ 103
ضمائم
خرید و دانلود آنی فایل