پژوهش بررسی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی

پژوهش بررسی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی پژوهش بررسی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 37 KB

تعداد صفحات : 61

بازدیدها : 209

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

پژوهش بررسی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی در 61 صفحه ورد قابل ویرایش

پژوهش بررسی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی در 61 صفحه ورد قابل ویرایش 

دستورالعمل اجرائی مشاركت مدنی

ماده 1- مشاركت مدنی عبارتست از درآمیختن سهم الشركه نقدی و یا غیرنقدی متعلق به اشخاص  حقوقی و یا حقیقی متعدد، بنحو مشاع، بمنظور انتفاع، طبق قرارداد.

ماده 2- مشاركت مدنی توسط صندوق بمنظور ایجاد تسهیلات لازم برای فعالیتهای تولیدی، كشاورزی، بازرگانی و خدماتی صورت خواهد گرفت.

تبصره: موضوع مشاركت باید مشخص باشد.

ماده 3- شركت مشاركت مدنی در صورتی تشكیل و تحقق خواهد یافت كه شركاء طبق قرارداد سهم الشركه نقدی خود را به حساب مخصوص كه در صندوق و یا نزدیك بانك عامل آن برای شركت افتتاح می گردد واریز نمایند و در صورتیكه تمام یا قسمتی از سهم الشركه غیر نقدی باشد طبق مقررات مشاركت مدنی این سهم‌الشركه به مدیر یا مدیران شركت تحویل گردد.

تبصره: پرداخت سهم‌الشركه شركاء در مشاركت مدنی می تواند طبق قرارداد همزمان و یا به دفعات صورت گیرد.

ماده 4- مشاركت مدنی پس از تحقق موضوع مشاركت تسویه و مرتفع می‌شود.

ماده 5- صندوق مكلف است قبل از مبادرت به انعقاد قرارداد مشاركت مدنی عملیات موضوع مشاركت را بررسی و اطمینان حاصل نماید كه اصل مال‌الشركه و سود مورد انتظار ناشی از مشاركت مدنی در طول مدت قرارداد قابل برگشت و مشاركت قابل تسویه باشد.

ماده 6- صندوق مكلف است در قرارداد مشاركت مدنی تصریح نماید كه مدیر یا مدیران شركتهای مدنی كه طبق این مقررات تشكیل می شوند، بیش از مال‌الشركه واریز شده به حساب و یا تحویل شده به مدیر یا مدیران شركت مجاز به انجام معامله و قبول تعهدات مالی نمی باشند.

ماده 7- صندوق مكلف است در قرارداد مشاركت مدنی نحوه تسویه مشاركت را قید نماید.

ماده 8- حداقل سود مورد انتظار در مورد معامله و یا معاملات موضوع شركتهای مدنی كه طبق این مقررات تشكیل می شود توسط مجمع صندوق حمایت از فرصتهای شغلی تعیین خواهد شد.

ماده 9- حداقل و یا حداكثر نسبت سهم سود صندوق در عملیات مشاركت مدنی توسط مجمع صندوق تعیین خواهد شد.

ماده 10- صندوق در صورتی مجاز به مشاركت مدنی می باشد كه موضوع این قبیل مشاركتها حداكثر ظرف مدت یكسال خاتمه پذیرفته و ظرف همین مدت قابل تسویه باشد.

تبصره1: در مواردیكه مشاركت مدنی برای امور طرحهای تولیدی (صنعتی، معدنی، كشاورزی، احداث ساختمان) و همچنین برای امور طرحهای جدید خدماتی صورت می‌پذیرد حداكثر مدت 3 سال تعیین می گردد.

تبصره 2: صندوق مجاز به مشاركت مدنی در امر احداث مسكن انفرادی و تعاونیهای مسكن نبوده و مشاركت آن در مجتمع سازی نیز منوط به تسویه كامل در پایان مشاركت می باشد.

تبصره 3: فروش اقساطی سهم‌الشركه صندوق در شركتهای مدنی موضوع تبصره 1 در زمان خاتمه قرارداد مجاز می باشد.

تبصره 4: حداكثر مدت مشاركت (یكسال)، طبق نظر صندوق حداكثر تا شش ماه قابل تمدید می باشد.

ماده 11- اداره امور شركت مدنی طبق قرارداد برعهده صندوق و یا شركای دیگر خواهد بود.

ماده 12- حداكثر مشاركت صندوق در هر شركت مدنی معادل 80% كل سرمایه هر شركت مدنی تعیین می گردد.

ماده 13- صندوق موظف است برحسن اجرای قراردادهای منعقده موضوع مشاركت مدنی تا خاتمه موضوع شركت و تسویه حساب نظارت لازم و كافی بعمل‌آورد.

تبصره: عملیات مالی ناشی از معاملات موضوع مشاركت در صندوق حمایت از فرصتهای شغلی و یا بانك عامل صندوق متمركز خواهد شد.

ماده 14- صندوق می تواند جهت حصول اطمینان از حسن اجرای قرارداد مشاركت مدنی خود، از طرف مقابل در قرارداد تامین كافی اخذ نماید.

ماده 15- صندوق ترتیبی اتخاذ خواهد نمود تا عنداللزوم اموال مشاركت مدنی در طول مدت مشاركت بیمه شود.

 

این دستورالعمل مشتمل بر 15 ماده و 7 تبصره در تاریخ                   به تصویب مجمع عمومی صندوق رسیده و از تاریخ ابلاغ قابل اجرا می باشد.


ویژگیهای مشاركت مدنی

1- عقد مشاركت مدنی ماهیتاً جایز است مگر آن كه ضمن عقد لازمی اختیار فسخ از طرفین سلب شده باشد.

2- مشاركت مدنی با امتزاج سرمایه شركاء (صندوق و شریك) اعم از نقدی و غیرنقدی تحقق خواهد یافت.

3- در آمیختن سهم‌الشركه نقدی طرفین (صندوق و شریك) بنحو مشاع بصورت همزمان از مختصات مشاركت مدنی می باشد.

4- مشاركت مدنی به قصد انتفاع و كسب درآمد انجام می پذیرد.

5- مشاركت مدنی در صورتی تحقق خواهد یافت كه شركاء طبق قرارداد سهم‌الشركه نقدی خود را به حساب مخصوصی (حساب مشترك مشاركت مدنی) كه بدین منظور افتتاح می گردد واریز نمایند و چنانچه تمام یا قسمتی از سهم‌الشركه غیر نقدی باشد حسب توافق طرفین ارزیابی و ارزش آن در شركت منظور گردد.

تبصره 1- واریز سهم‌الشركه شركاء (صندوق و شریك) طبق قرارداد می تواند دفعتاً واحده یا بسته به مورد به دفعات به نسبت توافق شده (درصد سهم صندوق و سهم شریك) صورت پذیرد.

تبصره 2- پرداخت از حساب مشترك مشاركت مدنی جهت انجام امور مشاركت می تواند دفعتاً واحده یا به دفعات صورت پذیرد.

تبصره 3- واگذاری تدریجی سهم‌الشركه صندوق بصورت اقساطی و یا واریز نقدی ماحصل مشاركت دفعتاً واحده یا به دفعات مجاز می باشد.

6- در مشاركت مدنی نحوه تسویه مشاركت می بایست بشرح زیر مشخص گردد:

الف- در صورت مجاز بودن واگذاری نسیه سهم‌الشركه صندوق، قرارداد مشاركت منعقده باید مبین این امر باشد.

ب- در صورت عدم تمایل صندوق به فروش اقساطی سهم‌الشركه خود طبق قرارداد منعقده، لازم است شریك نسبت به تسویه كامل مشاركت مدنی طبق قرارداد از محل منابع مالی خود اقدام نماید.

ج- در مشاركت مدنی بازرگانی در صورت عدم فروش تمام یا قسمتی از كالای مورد مشاركت شریك مكلف است باقیمانده كالای مورد مشاركت را طبق قرارداد از محل منابع مالی خود به قیمت توافق شده خریداری نماید.

7- حداكثر مدت مشاركت مدنی یكسال تعیین می گردد كه طبق نظر صندوق تا 6 ماه قابل تمدید می باشد.

تبصره: در مشاركت مدنی برای امور طرحهای صنعتی، معدنی، كشاورزی، احداث مسكن و ساختمان و همچنین برای امور طرحهای جدید خدماتی حداكثر مدت 3 سال تعیین می‌گردد.

8- فروش اقساطی سهم‌الشركه صندوق در مشاركتهای مدنی صنعتی، معدنی، كشاورزی و احداث ساختمان (واحدهای تولیدی، خدماتی و بازرگانی) و همچنین طرحهای جدید خدماتی پس از تحقق موضوع مشاركت مجاز می باشد.

تبصره 1: فروش اقساطی سهم‌الشركه صندوق در بخش مسكن مجاز نمی باشد.

تبصره 2: فروش اقساطی سهم‌الشركه صندوق در بخش بازرگانی و خدمات (بجز طرحهای جدید خدماتی) مجاز نمی باشد.

9- در مشاركت مدنی كلیه هزینه های اجرای موضوع مشاركت طبق قرارداد می‌تواند از محل سرمایه مشاركت تامین گردد.

كاربرد تسهیلات مشاركت مدنی در بخشهای مختلف اقتصادی

مشاركت مدنی در تامین منابع مورد نیاز جهت احداث و تكمیل مجتمعهای مسكونی (بخش مسكن)، بیمارستانها، مراكز تفریحی، فرهنگی، ورزشی، هتلها، رستوران، مجتمع اداری، اتوسرویسها و… (بخش خدمات) و تامین مواد اولیه كارخانجات تولیدی و احداث ساختمانها، تاسیسات و ماشین آلات طرحهای تولیدی، كشاورزی، صنعت، معدن (بخش تولید) و تامین منابع بخش بازرگانی بصورت مشاركت بازرگانی داخلی و خارجی بمنظور خرید و فروش كالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توضیح اینكه در شرایط فعلی صندوق در بخش احداث مسكن انفرادی و تعاونیهای مسكن (با توجه به رسالت بانكها و سایر موسسات اعتباری) مجاز به مشاركت نمی‌باشد.

7- وثائق مورد قبول

انواع وثائق قابل قبول جهت تضمین برگشت اصل سرمایه مشاركت و سود مورد انتظار و همچنین حسن اجرای تعهدات توسط شریك یا شركا عبارتند از:

1-7- اموال غیرمنقول شامل املاك، مستحدتات و منصوبات. در توثیق اموال غیرمنقول موارد زیر قابل ذكر می باشد:

1-1-7- رهینه می تواند متعلق به شریك یا شركاء و یا شخص ثالث باشد كه در گرو صندوق قرار می گیرد. ملك مورد رهن باید مرغوب، سهل البیع، مفروز، بلامعارض، ششدانگ و آزاد باشد. لذا املاكی مثل زمینهای بایر قابل رهن نیست.

2-1-7- محل كسب اصناف بعلت امكان انتقال سرقفلی با سند دستی، قابل رهن نبوده و در مواردی كه ملك مورد وثیقه تجاری مسكونی باشد لازم است سرقفلی محل تجاری به قیمت روز از ارزش ملك كسر گردد.

3-1-7 زمین، ساختمان، ماشین آلات منصوب در كارخانجات پی از ارزشیابی آن توسط كارشناس در صورت ارائه تسویه حساب بدهی با سازمانها و ارگانهای ذیربط مثل وزارت كار، سازمان تامین اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارائی و… قابل رهن می‌باشد.

4-1-7- توثیق مازاد ارزش ملك كه در رهن سایر بانكها و موسسات اعتباری قراردارد و یا رهن مشترك، پس از بررسی و ارزیابی مجدد با تایید و نظر واحد حقوقی خواهد بود.

5-1-7- رهن مازاد ارزش ملكی كه بابت بدهی ناشی از اعطای تسهیلات در رهن صندوق قرار دارد بابت بدهی شخص ثالث مجاز نمی باشد.

6-1-7- موافقت با رهن مازاد ارزش وثائق اضافی كه در گرو صندوق می باشد به نفع سایر بانكها، موسسات اعتباری یا سازمانها بشرط حفظ كلیه حقوق صندوق بعنوان راهن اول با كسب نظر موافق واحد حقوقی بلامانع بوده مشروط بر آنكه تسهیلات مربوطه به حساب مطالبات منظور نشده باشد.

توضیح: موافقت با توثیق مازاد ارزش وثیقه در مواردیكه ملك مورد مشاركت در رهن صندوق قرارداد بنفع سایر بانكها، موسسات اعتباری یا سازمانها مجاز نمی‌باشد.

7-1-7- هرگونه تغییر در وثیقه مانند تعویض وثیقه، انتقال مالكیت، رهن، اجاره، وكالت و … بدون اجاره صندوق مجاز نبوده و لازمست موارد یاد شده با كسب نظر كتبی واحد حقوقی انجام پذیرد. در هر حال باید ترتیبی اتخاذ گردد كه كلیه مصالح و منافع صندوق مد نظر قرار گرفته و جهت تعویض وثیقه لازم است كه ارزش ملك معرفی شده بیشتر از ملك اولیه باشد.

2-7- اموال منقول قابل رهن مانند كالا، طلا، ماشین آلات و وسایط نقلیه در رهن اموال منقول باید موارد زیر مد نظر قرار گیرد:

1-2-7- عمر مفید وثائق از مدت تسهیلات اعطائی بیشتر باشد.

2-2-7- فساد پذیر نباشد و در اثر مرور زمان كیفیت آن تغییر ننموده و ارزش مادی آن كاسته نگردد.

3-2-7- متاثر از شرایط فصلی نبوده و یا بر اثر مرور زمان از مد افتاده نشود.

4-2-7- حالت انحصاری نداشته و سهل البیع باشد.

3-7- اوراق بهادار، ضمانت نامه های بانكی و سهام شركتهای پذیرفته شده در بورس و اوراق مشاركت منتشره با اجازه بانك مركزی ج.ا.ا طبق قیمت اسمی مندرج در آنها.

4-7- اسناد رسمی مثل اوراق قرضه دولتی یا اسناد خزانه.

5-7- قبوض انبارهای عمومی.

6-7- اسناد تجاری مثل سفته و برات، اسناد تجاری جهت وثیقه حداقل با دو امضاء مورد قبول خواهد بود و نحوه امضاء آنها ممكن است یكی از حالات زیر باشد:

1-6-7- شخص یا اشخاص گیرنده تسهیلات بعنوان متعهد سفته را بحواله كرد صندوق امضاء نموده و شخص یا اشخاص ثالثی بعنوان ضامن یا ضامنین پرداخت آن

را در ظهر سفته تضمین نمایند. این نوع سفته معمولاً جهت وثائق تسهیلات مورد استفاده قرار می گیرد. سفته های یاد شده فاقد سررسید می باشند.

2-6-7- شخص ثالثی بعنوان متعهد سفته را بابت بدهی ناشی از معاملات تجاری به حواله كرد شخص گیرنده تسهیلات امضاء نموده و شریك یا شركاء آن را با ظهرنویسی به صندوق انتقال می دهند. این نوع سفته معمولاً بعنوان وثیقه اضافی (تضمین پرداخت) اخذ و دارای سررسید بوده و لازمست كه اولاً سررسید آن از سررسید قرارداد تجاوز ننماید و ثانیاً در صورت وصول، وجه سفته بحساب مشترك مشاركت مدنی واریز خواهد شد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید