دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 30 KB
تعداد صفحات : 45
بازدیدها : 214
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلتحقیق واكنشهای پسیكوفیزیولوژیكال و اختلالات شبه جسمی و خواب
دانشجو باید پس از مطالعه این بخش بتواند:
در طول تاریخ فلاسفه و دانشمندان در خصوص ارتباط بین جسم و روان بحثهای فراوان داشته اند. اخیراً موضوع اثرگذاری متقابل جسم و روان بر یكدیگر مورد توجه دوباره واقع شده است. بیشترین توجه در مورد نقش سیستم های اندوكرین و ایمنی در بروز اختلالات پسیكوفیزیولوژیك می باشد. برخی معتقدند كه هر بیماری یك جزء پسیكوفیزیولوژیكال دارد. یعنی هر اختلال جسمی یك جزء پسیكولوژیكال و هر اختلال روانی یك جزء فیزیكال به همراه دارد.
در سال 1929 والتركانون تحقیق ارزشمندش را بعنوان تغییرات بدن در زمان درد، گرسنگی، ترس و خشم به چاپ رسانید. او واكنش «جنگ یا فرار» را توصیف كرد. بدنبال پژوهش كانون، سایر متخصصین نیز شروع به مطالعه واكنشهای فیزیكی به استرسورهای فیزیولوژیكال كردند. برای مثال در سال 1951 ولف و كارنجیوس تحقیقات خود را مبنی بر ارتباط بین استرس و افزایش فشار خون گزارش نمودند. آنها متوجه شدند كه افزایش هیجانات منتج به افزایش فشار خون خواهد شد. هانی سلیه تئوری استرس را در سال 1959 بطور مشخص پیشنهاد كرد. سلیه یك پروسه سه مرحلهای را در واكنش به استرس توصیف كرد كه بعنوان سندرم تطابقی عمومی شناخته شده است. این سه مرحله عبارت است از:
1- واكنش اخطار: این واكنش یك عكس العمل فوری به یك استرسور است. مكانیسم های آدرنوكورتیكال منتج به رفتارهایی بصورت واكنش جنگ یا فرار میشود.
2- مرحله مقاومت: در این مرحله بدن شروع به تطابق می كند كه نیازمند صرف انرژی بیش از معمول برای ادامه حیات است.
3- مرحله رهایی: مكانیسم های دفاعی ضعیف شده و شكست می خورند و تأثیر منفی استرسورها به ارگانیسم داخلی گسترش می یابد.
رفتارها- بعضی رفتارها با اختلالات پسیكوفیزیولوژیكال همراه هستند. لازم است جهت توصیف مسائل واقعی ارگانیك و درمان آنها ارزیابی دقیقی به عمل آید. این گونه بیماریها نباید صرفاً بعنوان بیماری پسیكوسوماتیك مطرح شوند. اختلالات پسیكوفیزیولوژیكال جدی در صورت عدم درمان می توانند كشنده باشند. فاكتورهای پسیكولوژیكال شرایط فیزیكی هر قسمت از بدن را تحت تأثیر قرار می دهند.
...