مقاله آثار مهر و محبت به دیگران از نگاه احادیث و روایات

مقاله آثار مهر و محبت به دیگران از نگاه احادیث و روایات مقاله آثار مهر و محبت به دیگران از نگاه احادیث و روایات

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 17 KB

تعداد صفحات : 29

بازدیدها : 203

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

مقاله آثار مهر و محبت به دیگران از نگاه احادیث و روایات

مقاله آثار مهر و محبت به دیگران از نگاه احادیث و روایات

از امام باقر (علیه السلام) از پدرانش، از علی (علیه السلام) نقل شده است كه فرمود: همنشینی با بدان موجب سوء ظن به نیكان می شود و همنشینی با خوبان بدان را به خوبان می پیوندد و همنشینی فجار با نیكوكاران فجار را به نیكان ملحق می كند پس كسی كه وضع او بر شما مشتبه باشد و دین و روش او را نشناسید به معاشرین او نگاه كنید. پس اگر معاشرین او اهل دین خدا بودند او نیز بر دین خدا است و اگر بر دین خدا نبودند پس هیچ بهره در دین خدا برای هیچیك از آنان نیست همانا رسول خدا (صلی الله علیه و آله) می فرمود:

كسی كه ایمان به خدا و روز آخرت دارد پس با كافر برادری نمی كند و با فاجر رفت و آمد نمی نماید و كسی كه با كافری پیوند برادری ایجاد كند یا با قاجری رفت و آمد نماید فاجر و كافر بوده است.

بی مهری در اسلام

اصولاً مردمی كه مهر و محبت ندارند و جاذبه ندارند افراد ناقصی هستند. امیر مومنان علی (علیه السلام) می فرماید: ناتوان ترین مردم كسی است كه از دوست یافتن ناتوان باشد و از او ناتوانتر آنكه دوستان را از دست بدهد و تنها بماند.


محبت در بنیان تشیع

یكی از بزرگترین امتیازات مذهب تشیع بر سایر مذاهب این است كه پایه و زیر بنای اصل آن بر محبت بنا نهاده شده است، از اولین روز دعوت پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) كه این مذهب پایه گذاری شد زمزمه محبت و دوستی علی (علیه السلام) در كار بود و دوستی امیر مومنان (علیه السلام) امتیاز شیعیان بود و بقدری شیعیان در محبت امیر مومنان ثابت قدم و استوار بودند كه آن حضرت (علیه السلام) می فرمود:

اگر با این شمشیرم بینی مومن را بزنم كه با من دشمن شود، هرگز دشمنی نخواهد كرد. و اگر همه دنیا را بر سر منافق بریزم كه مرا دوست بدارد، هرگز مرا دوست نخواهد داشت. زیرا كه این مطلبی است ثابت و بر زبان پیامبرانی جاری گشته كه گفت:

یا علی: مومن تو را دشمن ندارد و منافق تو را دوست نمی دارد. از این رو وقتی یكی از دوستان امیرالمومنین (علیه السلام) كه مردی با فضیلت و ایمان بود، متاسفانه از روی لغزشی كه از وی انجام گرفت و می بایست حد بر او جاری شود امیرالمومنین (علیه السلام) به عنوان حد دزدی، پنجه راستش را برید و به دست چپش داد. او در حالی كه قطرات خون از دستش می چكید می رفت. در بین راه ابن الكواء خارجی آشوبگر، خواست از این جریان به نفع خوارج و علیه علی )علیه السلام) استفاده كند، با قیافه ای ترحم آمیز جلو رفت و گفت كی دستت را برید؟! او به جای اینكه ازعلی (علیه‌السلام) مذمت و یا شكوه كند گفت:

دستم را برید آن كس كه آقای جانشینان پیامبران، پیشوای سفیدرویان قیامت، ذی حق ترین مردم نسبت به مومنان، علی بن ابی طالب، مبارز شجاعان، انتقام گیرنده از جهالت پیشگان، بخشنده زكات،… .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید