روش چندهدفه به منظور برنامه ریزی توان راکتیو در شبکه هایی با نیروگاه های تولید توان بادی

روش چندهدفه به منظور برنامه ریزی توان راکتیو در شبکه هایی با نیروگاه های تولید توان بادی روش چندهدفه به منظور برنامه ریزی توان راکتیو در شبکه هایی با نیروگاه های تولید توان بادی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1263 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 196

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 12900 تومان

خرید این فایل

روش چندهدفه به منظور برنامه ریزی توان راکتیو در شبکه هایی با نیروگاه های تولید توان بادی

روش چندهدفه به منظور برنامه­ریزی توان راکتیو در شبکه­هایی با نیروگاه­های تولید توان بادی

چکیده

افزایش تزریق انرژی الکتریکی تولیدی توسط باد به شبکه­های قدرت باعث ایجاد مسائل فنی در این شبکه­ها می­شود. برنامه­ریزی توان راکتیو یکی از این مسائل بسیار مهم است که مستلزم تمام برنامه­ریزی­های لازم برای بهبود پروفیل ولتاژ و همچنین پایداری ولتاژ در شبکه­های قدرت است. در کل، هدف نهایی در برنامه­ریزی توان راکتیو را می­توان به شکل حل مساله­ی بهینه­سازی در نظر گرفت، که در آنروش­های بهینه­سازی چندهدفه به عنوان راه­کار مناسبی برای تحقق همزمان چند هدف بکار برده می­شوند.

در میان تمام روش­هایذکر شده، الگوریتم­های ژنتیکبخاطر داشتن سرعت بالا در محاسبات و سادگیشمتفاوت از دیگر الگوریتم­هاست. یک سیستم قدرت 140 باسه موجود برای تایید عملکرد و اثربخشی روش پیشنهادی استفاده شده است که در این سیستم چند مزرعه بادی و واحدهای FACTS بصورت بهینه­ای مکان­یابی شده­اند.

واژگان کلیدی

مزارع بادی، الگوریتم ژنتیک، توان راکتیو، DFIG، ادوات FACTS

 

  1. 1.                       پیشگفتار

امروزه، چندین بخش­نامه­ی EU وجود دارد که اهداف کلی یعنی برق پایدار را در کشورهای عضو اروپایی تعقیب می­کند و رشد بیشتر تولید برق از منابع انرژی تجدیدپذیر را با استفاده از عملیات ایمن و قابل اطمینان سیستم ارتقا می­بخشد. ثابت شده است که در میان همه انرژی­های تجدیدپذیر، انرژی باد یکی از سودمند­ترین و پیشروترین منابع انرژی تجدیدپذیر است و در نتیجه، استفاده از آن پیوسته در حال افزایش است. این واقعیت که مقدار زیاد انرژی باد فروپاشی شبکه­ی قدرت را بدنبال دارد باعث شده است تا اپراتورهای مستقل سیستم (ISO) از استراتژی­های عملیاتی جدید استفاده کنند که در حال حاضر وجود ندارند. یکی از مهم­ترین مسائل در مورد وضعیت چالش­برانگیز یکه در بالا تعریف شد عبارت است از کنترل توان راکتیو که نیازمند انجام عملیات لازم و هم­چنین تمام اقدامات برنامه­ریزی به منظور بهبود پروفیل ولتاژ و پایداری ولتاژ در شبکه­های قدرت است [1].

کنترل توان راکتیو هم شامل تعریف برنامه­ریزی توان راکتیو از منابعِ وار (Var) و هم توزیع توان راکتیو از منابع راکتیوی می­شود که در شبکه نصب شده­اند. به­طور متعارف، برنامه­ریزی توان راکتیو به عنوان یک مساله بهینه­سازی فرمول­بندی شده است که در آن تعیین حالت ماندگار "بهینه­ی" لحظه­ای یک سیستم قدرت الکتریکی توسط یک الگوریتم پخش توان بهینه (OPF) حل شده است [2]. بطور کلی، مساله بهینه­سازی به عنوان یک تابع هدف منفرد تعریف می­شود که بصورت یک تابع ریاضی و بر مبنای برخی معیارها بیان می­شود. در بسیاری از موارد، هدف اصلی به حداقل رساندن تابع هزینه­ی سوخت و یا تلفات سیستم است. با اینحال، بهینه­­سازی هزینه باید در این فرمول گنجانده شود، زیرا یک طراح برنامه­ریزی توان یا تصمیم­گیرنده نیاز دارد که قطعیت را بررسی نماید و در برخی مواقع به کنترل اهداف طراحی متناقض بپردازد.

در این مرحله، استفاده از یک الگوریتم بهینه­سازی چندهدفه به­عنوان تنها راه­کار مناسب است که برای طراحی و مکان­یابی واحدهای تزریق توان راکتیو در شبکه­های قدرت، و همچنین در نظر گرفتن طیف گسترده­ای از توابع هدف همچون: بهبود پایداری ولتاژ، کاهش تلفات توان اکتیو و یا به حداقل رساندن هزینه­ی منابع توان راکتیو موازی استفاده می­شود.

در مقایسه با روش­های بهینه­سازی با یک هدف، روش­های بهینه­سازی چند هدفه مزایایی دارند، زیرا قادر به ایجاد پاسخی هستند که مصالحه­های (سبک و سنگین کردن) مختلفی در میان اهداف منفرد مختلف انجام می­دهند و این به ISO این امکان را می­دهد تا بهترین پاسخ نهایی را انتخاب نماید.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید