دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 29 KB
تعداد صفحات : 83
بازدیدها : 208
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 7500 تومان
خرید این فایلمقاله مزایای یورو برای منطقه پولی اروپا و جهان و ایران
در وجوّ و حال و هوای تجاری امروزی تصمیمات متخذه شدیدا تحت تاثیر منفی نوسانات نرخ ارز قرار میگیرند. اگر كشوری صادراتی به كشور دیگر داشته باشد و قرار باشد عواید صادراتی خود را در آینده دریافت نماید . نگران بالا و پایین رفتن نرخ ارز تا مواقع وصول آن عواید است . اگر ارزش پولی كه عواید صادراتی باید بوسیله آن پرداخت شود كاهش یابد . صادر كننده متضرر خواهد شد . همچنین اگر ارزش پول كشور صادر كننده بالا برود ارز كمتری بدست خواهد آورد . مثلا اگر یك تاجر آلمانی 100 میلیون دلار در فرانسه سرمایه گذاری نماید او سود خود را براساس نرخ برابری مارك و فرانك محاسبه مینماید . حال اگر تولید حاصله از این سرمایه گذاری قرار باشد در فرانسه به فروش رود . و فرانك فرانسه بطور ناگهانی درمقابل مارك سقوط نماید . بنحوی كه هر فرانك در ازای مارك كمتری نسبت به آنچه مورد نظر سرمایه گذار است معامله شود سرمایه گذار آلمانی دچار زیان شده مایوس و دلسرد خواهد شد بنابراین هرچه نرخهای ارز به میزان بیشتری غیرقابل پیش بینی و ناپایدار باشد . سرمایه گذاری و صادرات مخاطره آمیزتر خواهد بود و دامنه فعالیت ما كاهش مییابد اما با ورود یورو نرخ ارز در بین كشورهای منطقه به كلی زایل میشود چرا كه دیگر پول های مختلف و تبدیل آنها به یكدیگر وجود خارجی ندارند تا ریسكی از این بابت متصور باشد بنابراین سیاستگذاری بین المللی و تجارت با منطقه افزایش و استحكام خواهد یافت.
برای هر مصرف كننده ، تولید كننده یا سرمایه گذار اگر نتیجه تصمیم اقتصادی خود را قرار است در آینده بدست آورد . ریسك نرخ ارز دردسر آفرین است . متاسفانه این ریسك دامن گیر بخش مختلفی از فعالیت های اقتصادی است البته با توسل به اقدامات استحفاظی یا تأمینی میتوان در بازار سلف ارز این ریسك ها را پوشش داد اما این روش نیز با مشكلاتی همراه است زیرا اولاً این اقدامات مانند هرعمل بیمه ای دیگر دارای هزینه است و ثانیاً هر صنعت و یا فعالیت اقتصادی كوچك قادر نیست كه از عهده مخارج آن برآید. و ثالثاً برخی از كشورها ساختار بازار مالی مجهزی را برای مقابله با ریسك ارزی در اختیار ندارند.
قبل از به جریان افتادن یورو توریست ها برای ورود به هریك از یازده كشور منطقه یورو مجبور بودند كه پول ملی خود را برسرهر مرز یا در داخل كشور مقصد تبدیل به پول محلی آن كشور نمایند كه این كار دارای هزینه بود (حدود یك درصد پولی كه باید تبدیل شود ). یك مطالعه انجام شده حاكی از آن است كه هر جهانگرد ، به طور متوسط 13 دلار را در هر تبدیل پول پرداخت میكرده است . باتوجه به اینكه هرساله ده ها میلیون سفر صورت میگیرد میتوان به رقم قابل توجه صرفه جویی در هزینه در این مورد پی برد . پس از بكار افتادن یورو دیگر نیازی به تبدیل پولهای ملی عضو یورو نخواهد بود و این مبلغ یك صرفه جویی واضح و آشكار به شمار میرود.
...
اصلاحات ساختاری
برخی از كارشناسان براین اعتقاد هستند كه یورو و اصلاحات ساختاری كه شدیدا در اروپا مورد احتیاج است را تشویق و ترغیب مینماید . به طور خلاصه استدلال آنها این است كه كشورهای كه میخواهند واجد شرایط برای عضویت در ترتیبات پولی یورو باشند . مجبور هستند كه اقتصاد مالی خود را با معیار همگرای مندرج در معاهده اتحادیه اروپا همساز و سازگار نمایند . در آینده این كشورها باید از پیمان ثبات و رشد تبعیت نمایند . ملزم به آن خواهند بود . در این پیمان مقررات سختی وجود دارد كه استقراض دولتی را محدود مینماید به موجب این پیمان میتوان كشورهایی كه اقدام به استقراضی های زیاد مینمایند را جریمه نموده . در اینجا شاید بیمناسبت نباشد كه در ارتباط با معیارها و ضوابط مربوط به الحاق به منطقه پولی یورو مطالبی عنوان شود ولی قبل از آن لازم به ذكر است كه در هركشوری نمیتواند پول یورو را به عنوان پول خود انتخاب نماید . هنگامیكه رهبران اتحادیه اروپا در سال 1991 در ماستریخت هلند گردهم آمدند تا پیش نویس معاهده اتحادیه پولی اروپا را تهیه نمایند (بعدها این معاهده به نام پیمان یا معاهده ماستریخت معروف شد.) موانع اقتصادی خاصی و یا شرایطی را بنام شرایط ورود برای ، عضویت در اتحادیه اروپا باشد ، كه از جمله شرایط عضویت در این اتحادیه . حذف موانع تجاری وتعرفه ها نظم و عمیق بخشیدن به گمرك ، حذف كنترل های گذرنامه ای و آمادگی كشورها برای واگذاری قدرت سیاسی محدود به یك ارگان منطقه ای است این الزامات در عین حال برای توفیق یك پول مشترك نیز ضروری است اما در كشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز ملزم به رعایت معیارهای تقارب یا همگرایی هستند .
خرید و دانلود آنی فایل