مبانی نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی مبانی نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 77 KB

تعداد صفحات : 39

بازدیدها : 559

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 14400 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی

در 39 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

توضیحات: فصل دوم پایان نامه (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع :  فارسی وانگلیسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه

 

استرس شغلی برای خیلی از کارکنان و کارگران یک مخاطره اصلی است. ظرفیت­های کاری، کیفیت پایین کارهای تجاری، اضافه کاری، روابط خشونت آمیز در محیط­های کاری و کار شیفتی فقط بخش کمی از حالت­ها از علل زیاد پر دغدغه­های کاری است. بدن انسان به طور عادی یک واکنش طبیعی به تهدید یا درخواستمانند گریز یا جنگ، دارد که واکنش به هر کدام باعث رها کردن آدرنالین می­شود. هنگامی که تهدید پایان می­یابد بدن انسان می­تواند به جایگاه طبیعی خودش برگردد. عامل به وجود آورنده­ی استرس یک رخداد یا تنظیم حالتی است باعث واکنش فشار می­شود. آسیب طولانی­تر واکنش بدنی مزمن است. استرس شغلی می­تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد. همچنین عوامل استرس­زا در محیط کار می­تواند از نیروی کارگری متجاوز شود که می­تواند مقداری تأثیر بر روی وضعیت­شان داشته باشد. کارگرانی که با ظرفیت­های بالا بیش از حد و اندازه کار کرده­اند در رتبه­های پایین باقی می­مانند صرف نظر از تلاش­شان پس ظرفیت بالای کاری یک عامل به وجود آورنده استرس است. کارمندان احساس اضطراب می­کنند و میزان سرعت ضربان قلبشان به این دلیل که آن­ها نمی­توانند ظرفیت کاریشان را کنترل کنند،بالا و پایین می­رود و می­تواند منجر به فرسودگی شغلی گردد.اعضای P.E.F تغییرات دراماتیک دردناکی را تجربه کرده­اند. بودجه ایالت به تأخیر افتاده، کسری بودجه به وجود می­آیدو مذاکره در برقراری قرارداد طولانی می­شود. این تغییرات محیطی را پرورش می­دهد که شمار منابع استرس را به درجه بالایی می­رساند و شامل گرانباری نقش و زمینه­ساز فرسودگی شغلی می­گردد (پاول[1]، 2003).

در دهه اخیر مو ضوع استرس و آثار آن در سازمان یكی از مباحث اصلی مدیریت رفتار سازمانی را به خود اختصاص داده اسـت و فشار عصبی در سازمان همچون آفتی فعالیت­ها را تحلیل داده و از بین می برد. توجه به محـیط هـای شـغلی و شـرایط كـار كاركنان امری است كه موجب بالا بردن كیفیت كار، حفظ سلامت وبهداشت كاركنان وجهت بهره جویی بیـشتر وبهتـر از طـول مدت سنوات كاری مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به تأثیر استرس شغلی بر زندگی و كارکارکنان، دست اندر كاران این گونه سیـستم­ها باید عوامل مرتبط با رضایت مندی را یافته وجهت پیشرفت وارتقای سطح كارایی کارکنان مورد توجه قرار دهند (رحمانی، 1386). ...


[1]- Paul

...

 

16-2 پژوهش­های پیشین

1-16-2 پژوهش­های مربوط به ارتباط استرس شغلی و سلامت روانی

دویگولو، کیراکلار، گوریپک و باگیران[1] (2013) در پژوهشی تأثیر نقش استرس شغلی بر سلامت روان کارگران شرکت­های داروسازی در شهر ازمیر را بررسی کردند و نشان دادند که بین استرس شغلی و سلامت روان همبستگی معنادار منفی وجود دارد.

تاثور و تانگ[2] (2012) در پژوهشی با عنوان"رابطه استرس شغلی و سلامتی روان کارگران زن در مهمانسراها: نقش الگوهای منظم مقابله با استرس"از الگوهای منظم مقابله با استرس به عنوان متغیر تعدیل کننده در بررسی اثر استرس شغلی بر روی سلامتی کارگران زن استفاده کردند. نتایج نشان داد که برنامه­ریزی و استراحت منظم برای مقابله با استرس رابطه معنادار مثبتی با سلامت روان دارد در حالی که الگوی مقابله با استرس اجتنابی رابطه معنادار منفی با سلامتی روان دارد.

اواسو[3] (2011) در پژوهشی نشان داد که استرس شغلی و کارو تعاملات خانواده سلامت روان بسیار به یکدیگر مرتبط می­باشند، عوامل استرس­زای شغلی مانند حجم زیاد کار، فقدان حمایت و تعاملات منفی با همکاران، در فرد احساس تحریک­پذیری، تنش و سرخوردگی ایجاد می­کند و منجر به درگیر شدن با خانواده و کاهش سلامت روانی فرد می­شود.

وانگ، کونگ و چیر[4] (2011) به دنبال مطالعه­ای بر روی وضعیت سلامت روانی، استرس شغلی را به عنوان یک عامل بسیار مهم در ایجاد اختلالات روانی معرفی کردند و بر این نکته تأکید کردند که استرس، افسردگی و اضطراب به عنوان معیارهای مهم روانی درمجموعه های کارییپراسترس می­باشند و شیوع این هیجانات با عوامل شغلی و شرایط آن ارتباط مستقیم دارد. ...


[1] - Duygulu,Ciraklar,Guripek& Bagiran

[2] - Tsaur&Tang

[3] - Owusu

[4] - Wang,Kong&Chair

...

کل مطالب:

استرس شغلی 

7-2 تعریف استرس شغلی

8-2 علل استرس در محیط کار

9-2 منابع استرس در محیط کار

1-9-2 ویژگی نقش

2-9-2 ویژگی­ های شغلی

10-2 نشانه­ های استرس شغلی

11-2 شیوع استرس شغلی

12-2 پیامدهای استرس شغلی

16-2 پژوهش­ های پیشین

1-16-2 پژوهش­ های مربوط به ارتباط استرس شغلی و سلامت روانی

2-16-2 پژوهش ­های مربوط به ارتباط استرس شغلی و راهبردهای مقابله ­ای

3-16-2 پژوهش­ های مربوط به ارتباط سلامت روان و راهبردهای مقابله ­ای 

4-16-2 پژوهش ­های مربوط به ارتباط استرس شغلی با متغیرهای دیگر

5-16-2 پژوهش­ های مربوط به ارتباط راهبردهای مقابله ­ای با متغیرهای دیگر

فهرست منابع

منابع فارسی

منابع انگلیسی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید