دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 20 KB
تعداد صفحات : 28
بازدیدها : 379
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلواردات غیر ضروری و اثرات منفی آن بر اشتغال
قسمتهایی از متن:
یكی از مسائل در ایران بحث واردات است. در كشورهایی كه توسط بخش خصوصی اداره میشود سیاستهای وارداتی به وسیلة دولت تأمین نمیشود و توسط بخش خصوصی صورت میگیرد. اما در ایران چون اقتصاد نفتی است درآمدهای نفت مسئولین را برای واردات وسوسه میكند.
اگر سیر تحولات واردات ایران را بررسی كنیم قبل از پیدایش نفت عملاً درآمدی برای تجار بود كه به دلیل عقبماندگی اقتصادی در جهت تأمین نیازهای مالی شكل میگرفت. با پیدایش نفت مسئولین سعی كردند درآمدها را در جهت سرمایهگذاری صنعتی شكل دهند. صنایع فولاد، ماشینسازی، پتروشیمی و خودروسازی قبل از انقلاب تأسیس شدند. این صنایع هم محتاج واردات لوازم اولیه از خارج بودند. بنابراین اگرچه واردات بود ولی بیشتر برای تأمین صنایع داخلی صورت میگرفت. تعرفهای كه روی واردات وضع میشد برای كالای مصرفی بالا بود. بالای 40 درصد ولی برای كالای خام بین 0 تا 15 درصد. نتیجه اینكه هیچ سرمایهگذاری انگیزة سرمایهگذاری روی ماشینآلات را نداشت چون به راحتی از خارج وارد میكرد. ولی به دلیل اینكه تعرفه روی كالاهای مصرفی بالا بود سودآوری آن بیشتر بود، در نتیجه صنایع داخلی بیشتر روی صنایع مصرفی بودند و این تناقض مهمی با خود داشت و آن اینكه وقتی در تولید كالای مصرفی تا حدودی خودكفا شدیم فرایند صنعتی ایجاب میكند كه یك كشور از تولید كالای مصرفی به سمت صنعتی برود. اما با موانعی مواجه میشد و آن اینكه هرگاه دولت میخواست واردات ماشینآلات را شكل دهد با اعتراض تولیدكنندگان كالای مصرفی مواجه میشد كه نباید جلوی واردات گرفته شود. نمونه آن را صنعت لاستیكسازی میتوان نام برد.
مشكل دیگر در این رابطه نبود یك سیاست مشخص است. با افزایش درآمد نفتی دولت اعتبار برنامة 5 سالة پنجم را دو برابر كرد و یك نوع سرمایهگذاری در همة بخشها صورت گرفت. اما چند مشكل ایجاد شد. اول اینكه هنوز زیرساختهای لازم جهت توسعه همهجانبه كشور نداشتیم یعنی حمل و نقل، راهها و... گسترش نیافته بود. ...
...
قاچاق کالا و واردات بی رویه، کمر اقتصاد کشور را شکسته است
عضو کمیسیون اقتصادی خاطر نشان کرد: قاچاق کالا و واردات بی رویه، کمر اقتصاد کشور را شکسته و آن را با بحران های جدی روبرو کرده است.
وی اظهار داشت: تک مبنا بودن اقتصاد کشور و اتکای آن به بودجه نفتی از دیگر معضلات اقتصادی و علت اصلی بالا رفتن نرخ بیکاری کشور است.فروزش گفت: تک محوری بودن اقتصاد کشور به بحران بیکاری در کشور دامن می زند و هم اکنون معضل بیکاری هم به محوری ترین چالش شهرهای بزرگ تبدیل شده است.وی افزود: ورود کالاهای همتای داخلی از کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای شرقی به خصوص چین، بحران شدیدی برای واحدهای تولیدی و صنعتی داخلی ایجاد کرده و در بسیاری موارد منجر به ورشکستگی و تعطیلی واحدهای فعال شده است.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به مشکلات معیشتی کارگران موقت اشاره کرد و گفت: دولت می تواند از طریق تقویت صندوق های بیمه بازنشستگی در کشور مشکلات معیشتی کارگران موقت را اصلاح بکند.وی افتتاح صندوق مهر رضا(ع) را در ایجاد اشتغال در کشور موثر دانست و گفت: اعتباراتی که صندوق مهر رضا به کارآفرینان می دهد، می تواند موجبات فرصت های شغلی را در کشور فراهم کند.
نماینده خمین در مجلس هفتم با اظهار تاسف از واردات بی رویه که منجر به نابودی صنایع داخلی شده است افزود: دولت برای کنترل بازار و جلوگیری از نابودی صنعت و اشتغال، ابزاری به نام تعرفه دارد که باید از طریق بازی با این ابزار، مانع ورود کالاهایی بشود که به زیان تولید داخل یا کالایی بی کیفیت و بی ارزش است. ...
...
خرید و دانلود آنی فایل