دسته : -پاورپوینت
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 518 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 196
برچسبها : دانلود پاورپوینت
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلپاورپوینت سیر تکاملی سقفهای ساختمانی
گزیده ای از اسلاید ها :
ساختمانها در گذشته نه چندان دور بسیار ساده بودند و از مصالحی موجود در محیط پیرامونی، ارزان وابسته در دسترس ساخته میشدند. نیاز روزافزون به مسکن، توجه به ایمنسازی، محدود بودن اراضی مطلوب برای امر ساخت و ساز و نیز منابع طبیعی و انرژی و... باعث شد که احداث ساختمان از شکل گذشته خارج شده و روز به روز تکامل یابد و نهایتاً به شکل امروزی درآید. مصالح مورد استفاده در ساختمانهای قدیمی عبارت بود. از خشت – چوپ – انواع ملاتها (گل، کاهگل، گل هک، ماسه آهک و...) حال به بررسی ساختمانها در غالب روستا در کنار رودها و در زمینهای حاصلخیز پدیدار شدند سیستم این نوع ساختمانها به اینگونه بود که بار سقفها توسط دیوارهای قطور تحمل میشد مصالح مورد استفاده در دیوارهای باربر عبارت بود از: 1- خشت و ملات گل 2 - گل ورزیده 3- دیوار سنگی با ملات گل 4- و در اواخر دیوار از جنس آجر – دیوارهای باربر گاهی اوقات تنها نقص باربری نداشته و گاهاً دو فضای مختلف را از هم جدا میکرد.
ساختمان های خشتی: اصولا ساختمان های خشتی بدون کلاف یکپارچگی خود را در برابر حرکات جانبی ناشی از زلزله حفط نمی کند و در کل ساخت این نوع بناها در مناطقی که پیشینه آن خطرناک بودن و زلزله خیزی آن منطقه را نشان میداد به چشم نمی خورد. این نوع ساختمان ها با حداکثر یک طبقه بالای زمین یا دو طبقه با در نظر گرفتن یک طبقه زیر زمین به چشم می خورد. با توجه به اندازه گیری ها و تحقیق های محلی که به عمل آمده ضخامت دیوارها حدود 5 الی 6 ارتفاع طبقات محدود می شود.
اجزای ساختمان های خشتی: 1- شالوده 2- کرسی چینی 3- دیوارهای باربر و غیر باربر 4- سقف
توجه: به علت منسوخ شدن این نوع ساختمان ها که به مدت ها قبل باز می گردد عکس های زیادی و متنوعی از بخش های مختلف این ساختمان ها در دسترس نبوده و تعداد آنها محدود است.
سقف قوسی: سقف قوسی از نوع خشت – آجری یا چوبی میباشند این نوع سقفها میتوانند به شکل استوانهای یا گنبدی ساخته شوند – سقفهای قوسی روی چهارچوب چوبی قرار میگیرند که باید حتماً به آن وصل شوند این نوع سقفها باید با پوشش مناسبی شکل کاهگل یا آخر فرش محافظت شوند اگر بخواهیم یک پلان از سقفهای گنبدی ترسیم کنیم به شکل دایره یا چند ضلعی خواهد بود و لازم است یک کلاف چوبی پیوسته بر روی دیوارها و زیر گنبدها تعبیه گردد. همانند حفاظت از سقف دیوارهای ساختمانهای خشتی و گلی نیز باید با اندود کاهگل محافظت شود.
ایراد: سقف طاق ضربی لرزش زیادی دارد – در برابر نیروهای رفت و برگشت به صورت غیرلاستیک عمل میکند و فرو میریزد – وزن آن سنگین است. در ساخت و سازهای امروزی دیگر صحبتی از سقفهای ضربی و گلی و چوبی نیست – و امروزه دیگر سقفها بسیار سبکتراند، قابلیت اجرا در طبقات زیادی را دارند، از مقاومت بالایی برخوردارند و سرعت اجرایشان بالاست و در کل از سقفها گذشته بهترند.
بهرهگیری از آموختههای مهندسی در احداث این نوع ساختمانها:
1- این ساختمانها نسبت به دو محور اصلی در صفحه قرینه باشند در هنگام زلزله مقاومتراند چرا که مرکز جرم و مرکز سطح به هم نزدیک میشود.
2- دهانههای چوبی به علت خواص فیزیکی چوب نباید حداکثر نزدیک به 5 متر باشد.
سقف ساختمانهای آجری (طاق ضربی امروزی)
مصالح: تیر اصلی و تیر فرعی از جنس فولاد آجر ترجیحاً سفالی و ملات گچ و خاک – توضیح: فاصله تیرهای فرعی از هم حدفاصل 120-80- سانت است که داخل آن با آجر و ملات طاق ضربی با قوس حدود 5/1 سانت اجرای میشود به علت نیروی رانش قوس سقف یک یا دو دهنه انتهایی طاق را با استفاده از تعدادی میلگرد مهار میکنیم.