تحقیق پیشنهاد معماری برای شهر سنندج

تحقیق پیشنهاد معماری برای شهر سنندج تحقیق پیشنهاد معماری برای شهر سنندج

دسته : معماری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 47 KB

تعداد صفحات : 44

بازدیدها : 225

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

تحقیق پیشنهاد معماری برای شهر سنندج

تحقیق پیشنهاد معماری برای شهر سنندج

بخشهایی از متن:

در شهر سنندج طبق نتایج همدمای مؤثر 77 درصد اوقات سال احساس سرما وجود دارد و حدود 3 درصد شرایط گرم وجود دارد و حدود 20 درصد آسایش حرارتی برقرار است . بنابراین اولویت  معماری در شهر سنندج مقابله با سرمای هوا در طول سال مخصوصاً فصل پاییز و زمستان می باشد . در مرحله دوم باید تا حد امكان با گرمای طاقت فرسایی تابستان مقابله نمود. بجز پیشنهادات كه در معیار ماهانی برای شهر سنندج شده است می توان پیشنهادات زیر را برای بیشتر كردن محدوده آسایش حرارتی بكار برد .

الف )‌در خصوص مقابله با سرما پیشنهادات زیر  را می‌توان بكار برد :

پیشنهاد اول :

 فضاهای داخلی ساختمان از همدیگر تفكیك شود و هر كدام به اندازه‌ مورد نیاز گرم شوند – مثلاً لزومی ندارد كه به طور دائم اتاق خواب یا حمام و بعضی فضاهای غیر ضروری را گرم نگه داریم . همچنین می توانیم به وسیله نصب در ، در بین فضای داخلی منزل و راه پله‌ای كه به بالا می رود از اتلاف گرما جلوگیری نمود.

 پیشنهاد دوم :

استفاده از پنجره های كه در سقف منازل تعبیه می شوند برای ورود به نور خورشید در فصل زمستان مفید هستند ولی شكل استفاده از این پنجره ها در فصل تابستان با عبور نور و انرژی خورشید به داخل منازل باعث گرم شدن فضای داخلی ساختمان می شوند. برای ا مقابله با گرمای ورودی از این پنجره ها در فصل تابستان باید از سایه بانها استفاده شود . البته تعبیه یك دریچه قابل باز و بسته شدن در این پنجره ها می تواند جهت ایجاد كوران در فضای ساختمان برای فصل گرم مؤثر باشد .

 پیشنهاد سوم :

 استفاده بهینه از وسایل گرمای زای داخل ساختمان می تواند اتلاف انرژی را به حداقل برساند برای نمونه می توان امتداد لوله را در فضای منزل طولانی تر كرد تا هوای گرم تر دیرتر به خارج منزل هدایت شود یا میتوان با گذاشتن یك مخزن آب كنار بخاری از گرمای مخزن آب استفاده كرد . در نهایت با درزگیری روزنها و استفاده از پنجره های دوجداره می توان اتلاف حرارت را به حداقل رساند .

 ب) درباره مقابله با گرما در ماههای تابستان نیز می توان روشهای زیر را به كار برد :

اول : می توان با كاشت درختان خزان دار در فصل تابستان از سایه مناسب آنها استفاده نمود و نیز با تعیین محل مناسب غرس درخت از قدرت خنك كنندگی آن  در فصل تابستان بهره مند شده و از چشم اندازی زیبا آن استفاده كرد . در غرس درختان باید فضای بین آنها در نظر گرفته شود تا در طول شب اشعه موج بلند زمین بدون برخورد با مانعی حرارت را دفع كند . برای جریان بهتر هوا در فصل تابستان بهتر است زیردرختان خلوت نگه داشته شوند.

...

 طراحی ساختمانها به شكل فشرده سبب می شود تا كوران هوا در داخل ساختمان به حداقل برسد همچنین سطوح كمتری از ساختمان  در مقابل هوای سرد یا گرم خارجی قرار می گیرد .همانگونه كه ساختماهای قدیمی در سنندج معمولاً حالت فشرده و درونگرا دارند ولی در احداث ساختماهای جدید كمتر به درونگرایی ساختمان اهمیت می دهند و بیشتر سعی بر ارتباط بصری ساكنان با بیرون از منزل است .

بنابراین در اینگونه ساختمان ها سطح بیشتری از ساختمان در معرض دید كوچه و خیابان و هوای خارج قرار می گیرد بنابراین از فشردگی كمتری برخورداخواهد بود و تأثیر پذیری منازل جدید از هوای گرم و سرد بیرون بیشتر ازمنازل قدیمی می باشد

 در سومین توصیه معماری كه جریان محسوس هوا داخل ساختمان سنندج لازم نیست، همانگونه كه دربارة فشردگی ، ساختمانهای قدیم و جدید توضیح داده شد در ساختمان های قدیمی سعی می شد منازل به صورت درونگرا طراحی شود تا كمترین ارتباط بصری بین داخل منازل و خارج منازل برقرار باشد . بنابراین جریان هوای خارج نیز به سختی وارد منزل می شود ولی در معماری ساختمانهای جدید به علت تأكید به ارتباط بصری هرچه بیشتر با فضای بیرون و وجود پنجره ها و درها و بالكنهای متعدد همچنین داشتن نماهای متعدد موجب می شود جریان هوا با موانع كمتری در نفوذ به ساختمان روبرو شود . بنابراین جریان انتقال هوا در ساختمان های قدیمی نسبت به ساختمان های جدید كمتر می باشد.

در چهارمین توصیه معماری اقلیمی اندازه پنجره ها در سنندج 20 تا 40 درصد مساحت دیوار باشد . وجود پنجره ها در ساختمان ها از چند جهت حائز اهمیت است وجود پنجره های مناسب در منازل می تواند باعث ورود هوا و نور كافی به داخل منزل شوند. همچنین در تهویه هوای منزل نقش اساسی ایفا می‌كند ولی اگر اندازه پنجره ها بیشتر از حد مورد نیاز باشند می توان باعث ورود گرما یا سرمای زیاد به منزل شوند.

 اندازه مناسب پنجره ها در معیار پیشنهاد شده 20 تا 40 درصد مساحت دیوار تعیین شده است. حال آنكه در ساختمانهای جدید ابعاد پنجره ها بسیار بیشتر از 40 درصد مساحت دیوار می باشد و حتی گاهی سراسر دیوار به پنجره اختصاص می یابد . ولی در ساختمانهای قدیمی  برای جلوگیری از دید اغیار و نفوذ كمتر هوای گرم و سرد به داخل منازل اندازه پنجره ها را متوسط و معمولاً‌كمتر از نصف مساحت دیوار طراحی‌شده اند. نكته قابل توجهی در احداث پنجره ها عمق پنجره ها  قدیمی ، عمق پنجره ها در داخل دیوار  موجب تأثیر در نفوذ گرما و سرما بیرون به داخل منازل می شد ولی در معماری جدید پنجره ها را در لبه خارجی دیوار می سازند بنابراین گرما و سرما با تأخیر كمی به داخل منزل می رسد.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید