تحقیق ساختارهای میكروسكوپی قطعات ریختگی

تحقیق ساختارهای میكروسكوپی قطعات ریختگی تحقیق ساختارهای میكروسكوپی قطعات ریختگی

دسته : -فنی و مهندسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 34 KB

تعداد صفحات : 65

بازدیدها : 243

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

تحقیق ساختارهای میكروسكوپی قطعات ریختگی

قسمتهایی از متن:

مشخصاتی از ساختارهای میكروسكوپی قطعات ریختگی:

آلیاژهای ریختگی دارای ساختارهای میكروسكوپی متفاوتی هستند كه نسبت به نوع استفاده آنهابایكدیگرتفاوت كلی داشته ودرمقابل تغییر در هر كدام از عوامل معین درآلیاژخواص مشخصی ازان تغییر پیدامیكند.دانه هاومرزدانه هایی كه درمناطق ستونی وهم محور وجوددارددارای رنگهای متفاوتی هستند كه توسط چشم غیر مسلح وبدون استفاده ازمیكروسكوپ یادربزرگنمایی های خیلی كم به وضوح قابل رویت هستندو ساختار ماكروسكپی هم همچنین مكانیزم های متفاوت و پیچیده ای كه باعث ایجادانواع مختلف جدانشینیهای ماكرسكپی می گردند.عدم یكنواختی تركیب شیمیایی در داخل قطعه ریختگی رابه وجود آورده ودر برخی مواقع همراه باایجادغیریكنواختی خواص مكانیكی موجب تغییرات موضعی درخواص قطعات میگردد.

ساختارهای دوتائی نیزدربرخی قطعات یا محصولات ریختگی به خصوص در غلطكها مورد استفاده قرار می گیرد.دانه های اولیه كه درمرحله انجماد بدست می آید ودانه هائی كه حاصل تغییر حالت های فازی در حالت جامد هستند بصورت ساختار میكروسكوپی و ماكروسكوپی قابل مشاهده هستند.

رشد دندریتی ویوتكتیكی دو نوع مهم از حالت های ویژه را در حالت های ریختگی پدید می اورند كه در داخل دانه های اصلی ساختار میگروسكوپی بسیار تعیین كننده می باشد.جدانشینی عناصر آلیاژی در بین دانه ها یك پدیده عادی می باشد به طوری كه جدانشینی دندریتی عناصر آلیاژی در محلول های جامد بصورت هسته دار شدن و در سیستمهای پیچیده تر بصورت فاز دوم مشاهده می گردد.

عملیات حرارتی و ساختارهای ناشی از ان مختص قطعات و آلیاژهای ریختگی نبوده بلكه برای ایجاد استحكام زیاد در موارد ساختمانی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.این ساختارها و محصولات بدست امده از عملیات حرارتی شامل تغییر حالت های مارتنزیتی ودیگر روش های مختلف رسوب دادن و عملیات انحلال هستند.همچنین مشاهده نتایج دست آوردهای برخی از اعمال كه در عملیات حرارتی صورت می گیرد همیشه با میكروسكوپ های نوری امكان پذیر نبوده و به بزرگنمائی های بیشتری از طریق استفاده از میكروسكوپ های در الكترونی نیاز دارد كه مثال هائی از این نوع مشاهده می گردد. ....

...

چدن سفید:

تمام كربن یوتكتیكی در چدنهای غیر آلیاژی قطعاتی كه در حین انجماد در قالب های ماسه ای دارای ضخامت های نازك و متوسطی بوده و حاوی مقدار سیلیسیم كمتری باشند بدون استفاده از تلقیح مواد جوانه زا به كاربید اهن تبدیل می گردد.

چنین چدنهایی دارای مقاطع شكست سفید بوده و به چدنهای سفید موسوم هستند.این نوع چدنها بصورت غیر آلیاژی و همراه مقادیر قابل توجهی از عناصر كاربید زا مانند كرم یا وانادیم مورد استفاده قرار می گیرند.مقاومت در برابر سائیدگی و سایش و چدنهای سفید دلیل اصلی استفاده از این نوع چدنها در صنعت محسوب می گردد و چدنهای مالیبل نیز جز همین چدنها میباشد.

ساختار داخلی:

در شكل های 136 و 137 ساختار میكروسكپی دو نوع غیرآلیاژی مشاهده می شود كه بدلیل اختلاف در تركیب شیمیایی دارای ساختارهای متفاوتی هستند.

در شكل 136 یك چدن سفید پركربن كه برای تولید چدن مالیبل مغز سفید مورد استفاده قرار می گیرد و دارای ساختار یوتكتیكی لدبوریت شامل كاربید اهن در زمینه پرلیت است نشان داده شده است.

در شكل 137 یك چدن كم كربن كه در ساخت و تولید چدن مالیبل مغز سیاه استفاده می گردد و حاوی كاربیدهای صفحه ای در زمینه ای از پرلیت و نیز مقادیری  كاربیدهای سوزنی شكل بیش از یوتكتوئیدی است مشاهده میگردد.چدن سفید یا ساختار مشابه شكل 137 دارای استحكام بیشتری نسبت به چدنی با ساختار میكروسكپی شبیه بشكل 136 است.

...

برخی از مطالب ابتدایی تحقیق :

تهیه نمونه برای آزمایش ریز ساختار:

الف:مانت سرد:

ب:مانت گرم:

سائیدن:

صیقل یا پولیش:

پولیش الكترونی:

رعایت نكات ایمنی:

ساختار ماكروسكپی فولاد ریختگی:

ساختار داخلی و خواص فولادهای كربنی ساده:

  نمونه ای از موارد كاربرد فولادهای كربنی ساده:

تاثیر میزان كربن در ساختار میكروسكپی فولادهای سیاه تاب:

عملیات حرارتی فولادهای كم كربن(0.2%)

ساختارهای میكروسكپی

نمونه ای از خواص مكانیكی:

عملیات حرارتی فولاد با كربن متوسط:

ساختارهای میكروسكپی:

ساختارهای میكروسكپی:

فولاد های مقاوم در مقابل حرارت:

فولادهای ضد زنگ با سختی رسوبی:

چدن ها ...................................................Cast Iron

و ....

...

متن پایانی تحقیق:

آلیاژهای مس:

در بیشتر موارد مشخص كننده اصلی ساختار میكروسكپی آلیاژهای ریخته گری مس فاز زمینه  الفا-مس است كه انواع مختلف فازهای دیگر در ان توزیع و پخش شده اند بهمین دلیل به نظر می رسد كه ساختارهای میكروسكپی قطعات ریختگی در آلیاژهای مس از این جهت شباهت زیادی به آلیاژهای سبك پیدا می كنند اما با وجود این این دو نوع از آلیاژهای مذكور دارای تفاوت هایی هستند كه بویژه نحوه انجماد و تغییر فازها در حالت جامد پس از انجماد در آلیاژهای مس از ان جمله اند.

آلیاژهای ریخته گری مس مشابه آلیاژهایی نیز  دارای چندین سیستم دو تائی از قبیل مس-قلع   مس-آلومینیوم   مس-كرم و مس-برلیم دارای تحول یوتكتیكی و آلیاژهای مس و روی – قلع و مس فازهای توزیع شده در زمینه شبیه یك فاز یوتكتیكی هستند.  

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید