مقاله خشونت علیه زنان و حمایت از زنان خشونت دیده

مقاله خشونت علیه زنان و حمایت از زنان خشونت دیده مقاله خشونت علیه زنان و حمایت از زنان خشونت دیده

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 21 KB

تعداد صفحات : 18

بازدیدها : 153

برچسبها : خشونت علیه زنان زنان خشونت دیده زنان بزه دیده

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی خشونت علیه زنان و برپایی حمایت از زنان بزه دیده خشونت

معرفی مقاله تحقیقاتی بررسی خشونت علیه زنان و برپایی حمایت از زنان بزه دیده خشونت

چکیده:

سابقه طولانی خشونت علیه زنان در جوامع انسانی، اعم از جوامع پیشرفته یا در حال توسعه، به تدریج اتخاذ تدابیری برای توقف یا به حداقل رساندن خشونت های مبتنی بر جنسیت را، به عنوان حرکتی نهادینه، وحدت بخش و پویا فراهم ساخته است. از این رو، امروزه هدف فعالان احقاق حقوق زن، شناساندن زنان به عنوان یکی از مهم ترین گروه های بزه دیدگان آسیب پذیر و در نتیجه، شناسایی راهکارهایی است که با پیش گیری از وقوع یا تکرار خشونت، به بهترین شکل ممکن، از زنان بزه دیده حمایت کنند. این مقاله با روی کرد خاص به حمایت از زنان بزه دیده، ضرورت پویایی و نقش فعال نهادهای نظام عدالت کیفری و جامعه مدنی را، در قالب جلوه های تقنینی، قضایی، اجرایی و مشارکتی سیاست جنایی مطالعه می کند.

مقاله حاضر، در طی دو فصل در صدد تبیین ساز و کارهای سیاست جنایی جهت حمایت از زنان در دو مرحله پیش از آن است. از آنجا که توجه خاص به مفاهیم موسع بزه دیدگی و سیاست جنایی، ما را در توسل به راهکارهای پیش گیرانه و حمایت گرایانه در مورد زنان یاری خواهد رساند، فصل اول این مقاله بر پایه مفهوم بزه دیده بالقوه، یعنی زنان مستعد بزه دیدگی، و در نظر گرفتن ساز و کارهای عدالت کیفری، به ویژه در قالب سیاست جنایی تقنینی و اجرایی و با همکاری و مشارکت نهادهای مردمی و دولتی (سیاست جنایی مشارکتی)، ضرورت پویایی ساختار جامعه را در حمایت از زنان در معرض خشونت مطالعه خواهد کرد. در فصل دوم نیز لزوم نقش فعال نهادهای عدالت کیفری مخصوصا در راستای سیاست جنایی قضایی و همکاری تنگاتنگ آنها با نهادهای مشارکتی غیر کیفری جهت حمایت از زنان بز دیده جبران آثار بزه دیدگی آنها بررسی خواهد شد تا در مجموع، لزوم پویایی یا فعالیت مستمر کلیه ارکان جامعه در مسیر ارائه خدمات حمایت گرایانه به زنان در قبال خشونت به نحوی ملموس تر نمایان گردد.

تقلیل فرصت های بالقوه خشونت

امروزه از اهم موارد حمایت از بزه دیدگان بالقوه، کاهش فرصت بزه دیدگی به ویژه در مورد زنانی است که خود با رفتارهای تحریک آمیز، بی محابا، عاری از هرگونه تعقل و دوراندیشی زمینه خشونت دیدگی خویش را فراهم می سازند و این موضوع به خصوص در خشونت های جنسی، زن را در وضعیتی بی دفاع قرار می دهد. از دیدگاه بزه دیده شناسی، در چنین مواردی که بزه دیده خود سهم عمده ای در تحقق فرایند خشونت داشته، باید نهایت تلاش خود را جهت از بین بردن هرگونه فرصا خشونت دیدگی خویش متمرکز سازد و این امر مستلزم آن است که شخص از وضعیت بالقوه آسیب پذیری خود از طریق آموزشهای لازم و اطلاع رسانی های کافی مطلع شده، نحوه حمایت از خویش را جهت تقلیل فرصت بزه دیده شدن آموخته باشد به ترتیبی که قادر گردد تا خود را آماج خشونت های مبتنی بر جنسیت قرار ندهد.

ساز و کارهای حمایتی، پس از بزه دیدگی زن

اگر سعی نهادهای عدالت کیفری و دیگر نهادهای اجتماعی مربوط که معطوف به پیش گیری، بازدارندگی، حمایت از بزه دیده بالقوه و کاهش آماج های بزهکارانه توام با به حداقل رساندن خطر تهدید به خشونت بود، به اهداف فوق منجر نشوند، حمایت از زن را با فعلیت یافتن آسیب دیدگی باید در درمان، ترمیم و واکنش علیه بزهکار چاره اندیشی کرد.

پس از وقوع خشونت، زن خشونت دیده از یک سو، نیازمند عملکرد پویای نهادهای عدالت کیفری است تا با کارکردی مثبت و بر اساس آموزه های بزه دیده شناسانه پیرامون شرایط ویژه آسیب پذیری چنین بزه دیده ای ساز و کارهایی را اتخاذ کنند که بدون هرگونه پیش داوری مغرضانه و جنسیت مابانه، امکان حمایتی واقعی و قطعی را نسبت به او مهیا سازد. از سوی دیگر، زن بزه دیده، همچنان از تکاپوی موثر نهادهای دولتی و غیر دولتی فعال در امور زنان خشونت دیده بی نیاز نشده و چشم انتظار مساعدت ایشان به خصوص در جریان فرآیند قضایی، روند جبران خسارت و نظارت های مستمر جهت پیش گیری از تکرار بزه دیدگی باقی می ماند.

فهرست مطالب مقاله

چکیده

مقدمه

فصل یکم: ساز و کارهای حمایتی پیش از بزه دیدگی زن

ساز و کار ناظر بر نهادهای غیر کیفری (سیاست جنایی مشارکتی)

تقویت اطلاعات آماری و ارتقای افکار عمومی

ایجاد مراکز مشاوره و خطوط بحران

آموزش زنان در خود ایمن سازی

ارتقای سطح آگاهی زنان با هدف ایجاد خودباوری و درک ضرورت خروج فوری از قلمرو خشونت

تلاش برای احقاق حقوق خود

آموزش عدم تحمل خشونت به زنان

تقلیل فرصت های بالقوه خشونت

فصل دوم: ساز و کارهای حمایتی، پس از بزه دیدگی زن

ساز و کار های ناظر بر نهادهای غیر کیفری(سیاست جنایی مشارکتی)

ایجاد مراکز درمانی، بهداشتی و مشاوره ای

شناسایی و معرفی بزه دیدگان

صدور گواهی های پزشکی

درمان سریع

ایجاد خانه ها امن و مراکز کمک به بزه دیدگان

کمیسیون های جبران خسارت

نتیجه گیری

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید