دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 42 KB
تعداد صفحات : 61
بازدیدها : 141
برچسبها : تحقیق حقوق تعارض قوانین
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی تعارض قوانین
بخشهایی از متن تحقیق
مسئله تعارض قوانین هنگامی مطرح می شود که یک رابطه حقوق خصوصی به واسطه دخالت یک یا چند عامل خارجی به دو یا چند کشور ارتباط پیدا کند. در چنین مواردی باید دانست قانون کدام یک از این کشورها بر رابطه حقوقی مورد نظر حکومت خواهد کرد.
علت بروز تعارض قوانین دخالت یک یا چند عامل خارجی است. توضیح آنکه اگر یک رابطه حقوقی تنها به یک کشور مربوط شود چنانکه مسئله ازدواج دو نفر از اتباع ایران مطرح باشد و محل انعقاد نکاح نیز در ایران باشد، این رابطه حقوقی تابع حقوق داخلی خواهد بود چرا که هیچ عامل خارجی در آن دخالت ندارد. اما همین که یک عامل خارجی در یک رابطه حقوقی دخالت داشته باشد، چنانکه محل انعقاد عقد در خارج ایران یا فرضا یکی از طرفین عقد خارجی باشد در آن صورت با مسئله تعارض قوانین مواجه خواهیم بود.
اگر بین حقوق ایران و حقوق خارجی در مورد توصیف یک رابطه حقوقی تعارضی وجود داشته باشد این تعارض را چگونه و به نفع کدام قانون باید حل کرد. در اینجا فرض ما بر این است که مسئله توصیفها قبلا حل شده است و یا به واسطه اینکه بین حقوق ایران و حقوق خارجی نسبت به توصیف یک رابطه حقوقی اتفاق نظر وجود دارد چنین مسئله ای اساسا مطرح نشده باشد. مقصود از مطالب این بخش تحقیق آن است که ببینیم هر گاه بین قواعد ایرانی حل تعارض و قواعد خارجی حل تعارض موافقت و هماهنگی وجود نداشته باشد حل تعارض باید چگونه صورت گیرد.
برای اینکه مسئله را به صورت صحیح مطرح کنیم می گوییم بین سیستمهای ملی حل تعارض سه حالت ممکن است به وجود آید. حالت اول حالت هماهنگی و اتفاق نظر است که وضع دشواری را ایجاد نمی کند، مثل موردی که بین دو همسر فرانسوی که در ایران اقامت دارند دعوای طلاقی در دادگاه ایران مطرح باشد. چنانکه میدانیم در این حالت سیستمهای حل تعارض فرانسه و ایران راه حل واحدی داشته و قانون ملی را صلاحیتدار می دانند و بنابراین تفاوتی نخواهد داشت که دعوای طلاق در فرانسه و یا در ایران مطرح گردد چه در هر صورت قانون فرانسه درباره این طلاق لازم الاجرا است. حالت دوم حالت تعارض مثبت است به این معنی که قواعد حل تعارض هر سیستم قانون داخلی خود را صلاحیتدار می داند، مثلاً هر گاه بین یک زن و شوهر ایرانی که در انگلیس اقامت دارند دعوای طلاقی مطرح باشد در این مورد بین سیستم ایرانی حل تعارض و سیستم انگلیسی حل تعارض هماهنگی موجود نیست چه از نظر سیستم ایرانی قانون ایران باید بر این طلاق حکومت کند و حال آنکه از نظر سیستم انگلیسی قانون انگلیس نسبت به آن حکومت دارد. حل این گونه تعارضها شبیه حل تعارض تابعیت است و قاضی همیشه باید قانون دولت متبوع خود را به موقع اجرا بگذارد.
مقاله تاخیر در اجرای قرارداد در حقوق ایران و فقه امامیهفهرست مطالب تحقیق
کلیات تعارض قوانین
مفهوم و عوامل پیدایش تعارض قوانین
عوامل پیدایش تعارض قوانین
رابطه بین تعارض قوانین و تعارض دادگاه ها
اصطلاحات تعارض قوانین
الف - صلاحیت قانونگذار و صلاحیت قضایی
ب - قواعد حل تعارض و قواعد مادی
ج - دسته های ارتباط
د - قوانین درون مرزی و قوانین برون مرزی
روش حلّ تعارض قوانین
الف - روش اصولی یا جزمی
ب - روش حقوقی یا انتخاب انسب
رابطه بین سیستمهای حل تعارض
سیستمهای حل تعارض
مسئله توصیفها
احاله
مسائل مهم تعارض قوانین
احوال شخصیه
پاره ای از موضوعات احوال شخصیه
نکاح
طلاق
اموال مادی
اموال غیرمادی
اسناد و قراردادها
مبنای اجرای قاعده حکومت قانون محل تنظیم نسبت به شکل سند و حدود شرائط آن
وصف اجباری یا اختیاری بودن قاعده
قانون حاکم بر تعهدات قراردادی
منابع فقط درون متنی
خرید و دانلود آنی فایل