دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 25 KB
تعداد صفحات : 35
بازدیدها : 360
برچسبها : مدیریت آموزش و پرورش مدیریت آموزشی نظام آموزشی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلمقاله مدیریت آموزش و پرورش و نظام آموزشی
بخشهایی از متن مقاله
مدیریت آموزشی با پیدایی و تحول نظامهای نوین آموزش و پرورش پدید آمد.
آموزش و پرورش سنتی به دلیل سادگی و محدویت، به مدیریت، به مفهوم امروز، نیازی نداشت. در قرن حاضر، با توسعه آموزش عمومی، تأسیس مدارس و سازمانهای آموزشی بزرگ و متعدد، گوناگون شدن برنامه های آموزشی، پیچیده تر شدن امر آموزش و پرورش و تخصصی شدن آن، اهمیت و ضرورت سازماندهی و مدیریت فعالیتهای آموزشی به تدریج آشکار گردید.
مدیریت در آموزش و پرورش، در ابتدا، وظیفه نسبتا ساده ای تلقی می شد که شاید تنها شرط لازم برای ایفای آن داشتن تجربه کار بود. از این رو، اداره امور آموزشی و مدیریت مدارس، معمولا به افرادی که از صلاحیت اخلاقی برخوردار بودند و چند سالی سابقه معلمی داشتند، سپرده می شد. به علاوه منظور از مدیریت آموزشی، تفتیش و بازرسی امور، و ایجاد هماهنگی از راه اعمال مقررات، نظارت و کنترل بود.
شاید تا زمانی که نظام آموزشی ساده و کوچک بود و آموزش و پرورش عمدتا وسیله حفظ وضع موجود و القای گرایشهای سنتی تلقی می شد، چنین برداشت ساده ای از مدیریت آموزشی تناسب داشت. در عصر حاضر بر اثرات تحولات اجتماعی و فرهنگی، آموزش و پرورش و نهادهای آن از بیخ و بن دگرگون شده و ماموریت خطیر پرورش و آموزش نسلهای نو خاسته از جهات مختلف به نظامهای آموزشی سپرده شده است. امروزه مدیریت آموزشی، به مفهوم رهبری، راهنمایی، اصلاح وتغییر مورد نظر است. از این رو نیل به اهداف عالی آموزش و پرورش در هر جامعه ای مسلتزم تجدید سازمان و نواندیشی در مدیریت نظام آموزشی است. ...
1- آموزش و پرورش باید به دقت به وسیله کار آیی آن تضمین و از امکان بروز هر گونه انحراف نامطلوب و غیر متعارف جلوگیری شود.
2- مسئولیت آموزش و پرورش کلاً یا عمدتاً باید به مؤسسات خصوصی مراکز دینی واگذار شود.
3- آموزش و پرورش ضروری است ولی اهمیت آن کمتر از اهمیت اقداماتی است که برای حفظ و تقویت قدرت طبقات حاکم یا رفاه زندگی آنان صورت می گیرد.
4- آموزش و پرورش پر خرج است به دلیل وجود نیازهای دیگر هزینه های آن باید به دقت کنترل شود. ...
اثر بخشی و کارآیی نظام آموزشی مستلزم تدارگ سازمان و مدیریت و تأمین منابع انسانی، مالی و مادی است. این عوامل، مشی و جهت گیری و همچنین امکانات و محدودیتهای برنامه های آموزشی را تعیین تکلیف می کنند.
شیوه مدیریت نظام آموزشی اساسا به نظریه سیاسی حاکم بر جامعه وابسته و فقط هنگامی تغییر می کند که نگرش سیاسی دستخوش تغییر و دگرگونی شود. از این رو در کشورهایی که مفهوم آمرانه حکومت مقبول است احتمالا شیوه مدیریت در نظام آموزشی از ویژگیهای نظام آمرانه برخوردار خواهد بود و در کشورهایی که مفهوم مردمی حکومت مورد اعتقاد است احتمالا پیش بینی هایی برای مشارکت مردم در امر رهبری و اداره نظام آموزشی مد نظر قرار خواهد گرفت. ...
فهرست مطالب مقاله
تعریف مدیریت آموزشی
آموزش و پرورش و اهمیت آن
هدفهای آموزش و پرورش
اهداف و مفروضات مربوط به هدفها
سازمان و مدیریت نظام آموزشی
مفروضات سازمان و مدیریت نظام آموزشی
شیوه های مدیریت در نظام آموزشی
مفروضات نظریه های سنتی مدیریت
مفروضات نظریه های جدید مدیریت
منابع
خرید و دانلود آنی فایل