تحقیق مدیریت و اصول و وظایف

تحقیق مدیریت و اصول و وظایف تحقیق مدیریت و اصول و وظایف

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 55 KB

تعداد صفحات : 43

بازدیدها : 320

برچسبها : اصول مدیریت وظایف مدیریت مدیریت سازمان

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق مدیریت و اصول و وظایف - با بررسی برنامه ریزی و سازماندهی سازمان، مدیریت منابع انسانی و رهبری سازمان

تحقیق مدیریت و اصول و وظایف

مقدمه :

موضوع بخش نخست این تحقیق از وظایف یا اصول مدیریت بحث می کند. در مبحث وظایف مدیریت، مستقیما از انسان بحث نمی شود، بلکه از اموری بحث می شود که وظیفه مدیر است؛ مانند برنامه ریزی و کنترل برنامه ها، سازماندهی و بودجه بندی. البته از مباحث مدیریت، تحت عنوان رفتار سازمانی مطرح است که موضوعاتی همچون انگیزش، رهبری و قدرت در آن مطرح می شود؛

وظایف مدیریت چیست؟

مقدمه: مکاتب مدیریت، شامل دوران های زیر می شود:

الف. دوران قبل از مدیریت علمی

ب. دوران مدیریت های کلاسیک

ج. مکتب روابط انسانی

د. ترکیبی از ب و ج.

دانش مدیریت و فن اداره، مانند هر اندیشه دیگر، در حال تطور و تکامل است. در دوران پیش از مدیریت های علمی، مدیریت ها به شکل فطری و بدون فرمول های مدون و مبین بود؛ مانند واحدهای تجاری در زمان چینیان و رومیان که دارای یک نوع بینش مدیریتی ساده بودند. با ظهور فردریک تیلور، دوران مدیریت علمی آغاز شد، که به پدر مدیریت علمی معروف شد و در اوایل قرن حاضر، نوشته هایش در باره نظریه مدیریت، خوانندگان بسیار داشت. مبنای مدیریت وی بر اساس فناوری بود. به گمان وی بهترین راه افزایش بازده، بهبود فنون و روش هایی بود که کارگران به کار می برند. او افراد را ابزار می دانست و در طرح او بیش تر به نیازهای سازمانی توجه می شد، نه به نیازهای افراد.

بعدها التون مایو ظهور کرد و نهضت روابط انسانی را در فاصله سال های 1920 تا 1930 میلادی مطرح و جانشین آرای تیلور کرد. او و پیروانش می گفتند که غیر از این که باید بهترین روش های فناوری را برای افزایش بازده مورد توجه قرار داد، باید به روحیات و امور انسانی نیز توجه کرد. آنان ادعا می کردند که روابط انسانی بر روابط فناوری و کاری ترجیح دارد و این را از آزمایش های معروف به هاتورن به دست آورده بودند.

پیش از التون مایو و پس از فردریک تیلور، دوران مکاتب نظری مدیریت بود که حدود پنجاه سال به درازا کشید و بوروکراسی وبر و اصول گرایی فایول، شاخص ترین آن ها است. برخی تکنوکراسی فردریک تیلور را از زمره این مکاتب شمرده اند.

مهارت مدیریتی

مهارت مدیریتی به مهارت هایی گفته می شود که به وسیله آن شخص در وجود خود امکان به حرکت در آوردن اجزاء یک مجموعه را برای حرکت متناسب همه اجزاء به سوی اهداف تعیین شده فراهم می آورد.

مهارت های مدیریتی تابع سلیقه ها و یا رفتارهایی که عادات افراد آنها را تعریف نموده نیستند.

مهارت مدیریتی از سرچشمه علم و دانایی نشأت گرفته و همگان به خوبی می دانند که مدیریت یک علم است و این علم از یک منطق و سیستم تبعیت می کند که رفتارهای مدیر تابع آن سیستم است و نه بالعکس.

اعتماد به نفس، احتیاط عقلانی، هدفمند بودن و جسارت تصمیم گیری و تصمیم سازی از جمله مسائلی است که می تواند مهارت های مدیریتی را به بلوغ برساند.

عنصر زمان در مدیریت، عنصری اثر گذار، قابل اعتناء و اساسی است.

مقتضیات زمانی مسائلی نیستند که بشود به راحتی آنها را کنار گذاشت. مدیریت، شاه بیت همه موفقیت ها و ترجیع بند بسیاری از شکست هاست.

مدیریت در نظر ما مدیریت استراتژیک است مدیریتی که براساس سیستم تعریف و تنظیم شده است.

مدیریت استراتژیک اصطلاحی است که جهت تشریح فرآیند تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیرد.

به این ترتیب، مدیریت استراتژیک عبارت است از جریان تصمیمات و فعالیتهایی که منجر به ایجاد یک یا چند استراتژی مؤثر برای نیل به اهداف شرکت می گردد.

به همین طریق فرآیند مدیریت استراتژیک روشی است که در آن استراتژیست ها به تعیین اهداف و تصمیم گیری استراتژیک می پردازند. شایان ذکر است که تصمیم گیری در بسیاری از واحدهای اقتصادی و اجتماعی در گذشته فاقد چهار چوب و برنامه بلند مدت بوده و اکنون نیز در برخی از مؤسسات، مدیران بیشتر وقتشان صرف کارهای روزمره می شود. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید